Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Over het ontstaan van mijn boek

1 op de 6 stellen heeft vruchtbaarheids-problemen. Wij zijn 1 van de 6. Ik heb een boek geschreven over het IVF-traject dat we hebben doorlopen.

Zelf kende ik geen mensen met vruchtbaarheidsproblemen. Daarom ging ik op zoek naar een boek van iemand die het al had meegemaakt. Medische informatie is er genoeg, maar ik wilde een ervaringsverhaal lezen, het liefst een positief verhaal met hoop en humor. Een verhaal waar ik mezelf in kon herkennen en dat hoop zou geven. Dat boek heb ik niet gevonden, wel boeken die helaas niet goed afliepen. Ik begon te schrijven en had geen idee hoe ons verhaal zou eindigen.

Op eerste paasdag in 2008 had ik een echo om eitjes te checken. We maakten er grappen over. ‘Paaseitjes zoeken in het AMC’. ‘Voor het paasontbijt met je benen wijd’. Ik had geen idee wat ons nog te wachten stond.

Mijn boek gaat over zestig keer ongesteld worden. Liefde en jaloezie. Verdriet en blijdschap. Pech en geluk. Dingen die mij zijn overkomen in het dagelijkse leven. De ene tegenslag na de andere. Het werd steeds zwaarder. En toen werd ik uiteindelijk toch zwanger. Ik kon mijn geluk niet op. Ik beschrijf de negen gelukkigste maanden van mijn leven. Na 41 weken werd mijn dochter geboren. Onze weg is lang geweest met gelukkig een prachtig einde. Onze dochter is het allemaal waard geweest. Ik zou het zo weer doen. Sterker nog, ik ben alweer terug in het ziekenhuis voor de volgende. Ik kies ervoor om mijn persoonlijke verhaal te delen, omdat ik denk dat andere vrouwen hier wat aan hebben. Met mijn boek wil ik andere vrouwen hoop geven.

Ook wil ik het belang van Moeders voor Moeders onder de aandacht brengen. Ik heb veel medicijnen nodig gehad die gemaakt worden van urine van zwangere vrouwen. Nu is er momenteel een tekort aan grondstof om het medicijn te maken. Sommige vriendinnen met kinderen hebben nog nooit van Moeders voor Moeders gehoord. Vriendinnen hebben niet eens deelgenomen aan Moeders voor Moeders, terwijl ze mijn verhaal kenden. Ik wil daar wat aan doen. Deelnemers aan Moeders voor Moeders willen andere vrouwen een kans geven. Deze kans heb ik gekregen.

Mijn boek 'Paaseitjes zoeken in het AMC' verschijnt medio juli.