Snap
  • Zwanger
  • #clomid
  • pregnyl
  • #Fertiliteitstraject

Opstart clomid (in combinatie met pregnyl). Spannend!

Start van een nieuwe stap in ons avontuur.

Vandaag (15-8) gestart met clomid. 1 pilletje van 50 mg, 5 dagen na elkaar, vanaf dag 3 van de nieuwe cyclus. Spannend! Zouden er bijwerkingen komen? Ga ik mij anders voelen? Wat gaat nog komen? Voel ik al direct iets?

Ondertussen een afspraak gemaakt op dag 12 bij de gynaecoloog. (Gelukkig net op de dag dat ik niet moet werken. Daar moet ik deze keer eens niets voor verzinnen!) De opvolging zal opnieuw bij een onbekend gezicht doorgaan. Gynaecoloog 1 (fertiliteitsarts) was op vakantie. Gynaecoloog 2 (voor de fertiliteitsmolen) was ook in verlof. Benieuwd of er ook weer een stagiair aanwezig zal zijn…

Ook weer zoveel onzekerheden. Neem ik de inspuiting Pregnyl al mee? – secretaresse ZH – “Gho, dat hoeft niet, je kan dat ’s avonds ook laten zetten in het moederhuis.” “Oei, maar als er nog geen eisprong geweest was, zouden ze deze spuit normaal zetten, dacht ik.” “Ah, neem hem dan maar mee!” “Oké, dit moet normaal wel bewaard worden in de frigo. Is dat erg?” “Hmm, als het te lang duurt, kan je het altijd melden, dan doen we het achterin even in de frigo.” “Tot dan!” Nog geen minuut na het gesprek schoot me nog een vraag te binnen… Gynaecoloog 1 zei bij de vorige consultatie dat ze ook bloed gingen trekken om alles op te volgen. (hormonen, follikelgroei…). Moest ik hiervoor een aparte afspraak maken? Of had ik dit moeten melden? Ze zullen dat wel weten zeker?

Een nieuwe stap, eindelijk actie. Maar toch is het zo eng. Waar zal dit stoppen? Komt alles goed?

Na 3 cyclussen gaan we over naar inseminatie... Benieuwd naar het vervolg!

(Ik startte een groep op ‘jong & een grote kinderwens’. Wie in een besloten groep wilt ventileren, uitwisselen... altijd welkom!)

3 jaar geleden

Jeetje, wat herkenbaar die onzekerheden en al die vragen! Sterkte en succes, liefs!