Snap
  • Zwanger
  • zwangerschap
  • spanning
  • verwachting
  • GBS
  • 3ekindje

Opnieuw zwanger na GBS infectie

De titel zegt het al. Ik ben weer zwanger! We zijn in verwachting van ons 3e kindje. En na een GBS infectie. Geen zorgeloze zwangerschap terwijl het niks hoeft te betekenen.

 We zijn ontzettend blij en dankbaar dat we nog een 3e kindje mogen verwachten. We vonden de keuze voor een 3e wel een dingetje. We wisten dat ik drager van de GBS ben en we weten nu ook wat voor ellende het kan geven. De vraag wat ik na de bevalling van onze zoon had: hadden ze maar de urine op kweek gezet dan hadden we deze ellende niet gehad, geeft me nu gek genoeg rust. We weten wat er aan de hand is. Hoe het gaat lopen weet niemand. Misschien heb ik volgende week al klachten, misschien pas bij 39 weken. 

Ik heb me er alleen over verbaasd dat ik mag kiezen of ik aan de antibiotica wil voor en tijdens de bevalling. Ik heb hier geen moment over na hoeven denken. Als dat zou kunnen voorkomen dat ons kindje ziek zal worden, gaan we ervoor.

We proberen te genieten maar voelen ook allebei spanning. We weten niet hoe het loopt maar dat is juist zo moeilijk. Aan de andere kant kunnen we er toch niks aan doen, behalve goed op klachten letten. Voor mijzelf voelt het goed om daarom om de zoveel tijd urine in te leveren, dan word het gekweekt en weet ik hoe de bacterie er voor staat. Heb ik voor mijn gevoel geen klachten, doe ik het niet. Voelt het niet helemaal lekker, dan lever ik het in. 

We kijken enorm uit naar het moment dat we ons kindje in onze armen te kunnen sluiten, hopelijk onze zorgen te kunnen laten varen. Tot die tijd gaan we vooral fantaseren wat het geslacht van ons kindje zal zijn en hoe het kindje er uit zal zien. 

Onze dochter heeft al namen bedacht. Als het een meisje is, word het bloempje en als het een jongetje is, dan word het boompje. Lieve meid, papa en mama denken er nog even over na...