Snap
  • Zwanger

Opnieuw het nieuwe leven, kindje 3

Opnieuw zwanger, en het denken over de toekomst hoe zal alles gaan? En worden.

Opnieuw een pril begin.

Na mijn vorige miskraam ben ik toch weer vrij snel in verwachting geraakt. Ik ben net overtijd, of het goed blijft gaan is een derde natuurlijk!

"Fingers crossed" mijn vriend Wouter en mijn vader wisten dit als eerst natuurlijk, en vervolgens mijn beste vriendin. De rest van onze familie willen wij dit nog niet vertellen tot dat ik 20 weken zwanger ben. Want mijn lieve oma krijgt vast een rol beroerte.

Want ja, drie kinderen in drie jaar tijd, dat is niet niks. Is het lichamelijk gezond drie kinderen achter elkaar? Ik denk het niet, maar ik voel me 9 maanden na de geboorte van onze tweede dochtertje Arya super goed.

Het eerste wat mij opviel was dat mijn vader, mijn vriend Wouter, en mijn beste vriendin zeggen de laatste is een zoon, ze weten het zeker.

Ze weten dat ik ooit heel graag een zoon had gewild als het mij gegeven was, maar ik denk nu al te weten dat onze nieuwe wondertje een dochtertje is. Ik voel nu al de zelfde symptomen als bij Oceana en Arya!

Dat is prima! Ik zit nu al een beetje te denken aan jurkjes, en een derde meisjesnaam staat voor mij al vast.

Maar mocht het een zoon worden, wat na twee meisjes niet veel voorkomt, krijgt hij mijn achternaam, Wouter zijn echte vader heeft hem en zijn moeder vroeger mishandeld, dus wil hij het liefst niet dat zijn familie naam wordt voortgezet via zijn zoon.

Maar dat is ergens een mooi gebaar voor mijn vader, mijn vader heeft nooit zijn tak in de stamboom kunnen voortzetten (op gebied van zijn achternaam). Mocht het wel zo zijn, zou dit een mooi gebaar zijn voor mijn vader. Ik gun dit mijn vader dan ook met heel mijn hart.

Ondertussen ben ik weer gestopt met roken, en zit ik te denken. Ga ik de derde de eerste paar maanden ook borstvoeding geven zoals bij Oceana en Arya? Is dit nog wel te doen met twee jonge kindjes ernaast?

En ondertussen komen er meer vragen omhoog, ik ben twee keer vaginaal bevallen, maar wat als ik bij de derde een keizersnede krijg? Komt je borstvoeding dan wel opgang? Of moeilijker?

Betekent dat dat Wouter dan 6 weken thuis moet blijven van zijn werk? deze vragen had ik bij de eerste twee totaal niet, maar er zal nu wat meer geregeld moeten worden.

Oceane en Arya zijn beide onderzocht op aangeboren hartafwijkingen omdat ik en mijn oma en mijn vader dit wel hebben, beide zijn ze gelukkig de dans ontsprongen.

Want het liefst wil je gezonde kinderen, ik weet nog toen ik zwanger was van Arya, dat Wouter zijn stiefmoeder mij vroeg, wat ga je doen als het blijkt dat je kindje het syndroom van down heeft?

Wouter en ik hebben daar al vanaf onze eerste baby over gepraat, Gert zijn neef en tante hebben beide het syndroom van down, en wij laten dit bij elke zwangerschap testen.

Wouter durfde het antwoord niet tegen zijn stiefmoeder te zeggen, dus zij ik het voor hem, Wouter en ik hebben in goed overleg besloten dat wij dan de zwangerschap samen zullen afbreken.

(Wouter zijn familie is deels gelovig)

Dat doe je toch niet zegt ze, het is een levend wezen? Maar Gert zijn oma onderbrak haar, ik begrijp haar compleet zij zijn oma van 80 jaar, Als in onze tijd deze technologie er was had ik het ook willen weten, het is hun keuze en een kind met het syndroom van down is niet makkelijk vooral als je al meerdere kinderen hebt.

Gert zijn oma pakte mijn hand vast, meid je moet doen wat jij zelf wil, en laat niemand jou vertellen wat jij moet doen!

Dankje oma zij Wouter dankbaar, ondanks welke keuze we dan ook zoude maken, onze familie steunt ons wel 100%

Maar een verhoogde kans is wel aanwezig, denk niet dat het een makkelijke keuze zou zijn, als het echt zo zou zijn is het hart verscheurend, en het moeilijkste wat je ooit besloten hebt. Maar wij denken er niet te licht over.

Je verliest toch een kind, en ja, er zijn heel veel mensen met down die het goed doen, maar het grootste gedeelte niet, wij willen ons niet vast houden aan een geromantiseerd beeld. En net zoals Wouter zijn tante en neef het syndroom van down hebben, hebben hun niet het syndroom van down dat ze kunnen werken of naar school kunnen, en dingen kunnen leren.

Ze moeten 24/7 verzorgt worden. Er zal hier vast hard op gereageerd worden, maar ieder zijn keuze. En daar heb ik respect voor. 

Ook hebben wij ons in het syndroom van down verdiept. En na alles blijven we toch bij onze keuze.

Als ons kindje een andere afwijking zou hebben en niet buiten de baarmoeder zou kunnen overleven, Zou ik ook vroeg tijdig willen bevallen, ik zou mezelf gek maken met de gedachte van, misschien is er wel niks? Misschien gaat alles toch goed?

Er zijn toch dingen die je samen van te voren besproken wil hebben. Het wat als? 

Het moet een keuze zijn waar je beide achter staat. En achter onze keuze staan wij.

Ook met de gedachte voor Oceana en Arya, hun leven zal dan ook drastisch veranderen.

Mocht dit het geval zijn zullen we ook nooit meer voor een ander kindje gaan. Omdat dit kindje wel onze derde kindje was geweest. En dan zullen we onze kinderwens ook afsluiten.

Ook heb ik hier goede gesprekken over gehad met mijn vader. Je hebt altijd angsten als je zwanger bent. 

Paps zij ik, vertel eens meid wat is er? zij mijn vader, maakt het mij een slechte vrouw als er iets mankeert met mijn kindje en ik besluit het af te breken? (Down en andere chromosonale afwijkingen of een afwijking waardoor het kindje niet buiten mijn baarmoeder kan overleven)

Nee zegt mijn vader, je maakt een keuze die jij denkt dat voor jou en je gezin het beste is, en zo'n keuze maak je niet zomaar. Je kan een mens niet afrekenen op zo'n moeilijke keuze, iedereen is anders, iedereen zijn situatie is anders. Iedereen heeft een andere kijk en een andere visie, elk mens doet wat hij denkt dat het beste is. En dat is zeker wat waard!

het is jou leven, en niet van wat andere mensen zeggen wat jij volgens hun moet doen. 

Ja, ik ben echt een papa's kindje, mijn vader is echt mijn maatje, mijn licht in duistere tijden, hij woont niet voor niks in een aangebouwt huis tegen ons huis aan. En ook met moeilijke onderwerpen kan ik bij paps binnenkomen.

Om het al, heb ik een geweldige familie die toch neutraal blijft in goede en slechte tijden!

7 jaar geleden

mijn 2e kindje werd ik in de 4e maand zwanger na de 1e bevalling. Na de 2e bevalling werd er mij verteld, dat ik voor mijn lichaam beste half jaartje kan wachten, liefst 9 maanden.

7 jaar geleden

Beste SWOOSYQ. Oceana en Arya zijn mijn enigste twee kindjes. Meadow komt mij niet bekend voor ook kwa naam niet, Wouter en ik hebben geen kinderen uit vorige relatie's maar zoals ik al zij nog een kindje is zeer welkom. :)

7 jaar geleden

Ik lees steeds: ik heb 2 dochters, dit wordt ons 3e kindje. Maar ik kan me herinneren dat je nog een kindje had (Meadow). Of heb ik dat verkeerd begrepen? Hoe dan ook! Een gezonde zwangerschap gewenst & gefeliciteerd...

7 jaar geleden

Ik weet niet welke achternaam jullie dochters dragen maar jullie kinderen mogen alleen dezelfde achternaam hebben. Je kunt dus niet zeggen dat je dochters een andere achternaam hebben als je nog een zoon mochten krijgen. De keizersnee, ja dat is lastig. Gelukkig woont je vader heel dichterbij en wellicht kan hij je helpen als Wouter weer aan het werk gaat. Het verschilt per moeder hoe een keizersnee geneest. Het klopt dat je 6 weken lang geen zwaar huishoudelijk werk kan en mag doen. Je mag ook niet autorijden in die tijd. Ik zou je ook niet adviseren om in de 3de week al de stofzuiger te pakken of met een grote emmer sop te gaan slepen. Een emmertje waar max 5 liter in past is nog te doen. Ik heb er heel veel aangehad dat mijn man de eerste 2 weken thuis was en daarna is hij halve dagen gaan werken en zodra ik redelijk hersteld was ging hij weer gewoon zijn 4 dagen in de week werken. Ik kan wel begrijpen dat je een kind waarvan je weet dat deze een ernstige aandoening heeft liever snel los laat dan dat jullie en misschien jullie dochters zelfs er het hele leven voor moet zorgen. Ik hoop voor jullie dat jullie een gezond kind verwachten en dat alles goed zal gaan tijdens de zwangerschap en de bevalling.