Snap
  • Zwanger
  • zwanger
  • ziekenhuis
  • tienermoeder
  • nietgoed

Opgenomen in het ziekenhuis

deel 1

Ik was zo’n 35 weken zwanger toen ik klaar was met school. Het was zwaar geweest. Maar het was klaar. Alles was vrij oké gegaan. Alhoewel ik de eerste 20 weken iedere dag vrij misselijk ben geweest, voelde ik me nu eigenlijk best goed. We hadden nog 1 afspraak bij de verloskundige en dan zouden we even een weekend weggaan met Roberts gezin. Het was paasweekend en we zouden naar de vaste camping, waar zij ieder jaar stonden, even een weekend met elkaar ontspannen.

De afspraak bij de verloskundige ging vlot. Alleen was mijn bloeddruk iets hoger dan normaal. Het viel nog mee, we besloten na het weekend weg, even terug te komen en opnieuw te checken. Het weekend werd warm. En ik denk dat ik de meerderheid van de dagen heb geslapen. Ik was moe, erg moe. Ook kreeg ik geregeld erg veel hoofdpijn, door de warmte dacht ik.

De dinsdag erna hadden we weer een afspraak bij de verloskundige. En ja hoor, m’n bloeddruk was nu weer hoger geworden. We werden door gewezen naar het ziekenhuis. Daar aangekomen was mijn bloeddruk nog hoog. Maar na alle testjes was het goed en konden we weer naar huis. Een week later gingen we weer naar de verloskundige. Weer was mijn bloeddruk te hoog. De verloskundige stuurde me daarom weer door naar het ziekenhuis. Hier waren de alle testjes op het randje en besloot de gynaecoloog dat zij het overnam en ik voortaan tot aan de bevalling iedere week langs moest komen en ik in het ziekenhuis moest gaan bevallen.

De komende dagen ging het eigenlijk weer vrij oké. Ik had last van m’n bloeddruk maar het ging oké. Ik was veel alleen thuis, ik woonde nog bij mijn ouders en Robert trok deze dagen bij ons in zodat die er zou zijn mocht er wat gebeuren. Ik voelde me op een dag opeens heel slecht. Ik besloot gewoon rustig aan te doen. Maar aan het einde van de dag werd het toch te erg. Wat ik precies had, weet ik niet. Maar ik voelde me gewoon slecht. ’s Avonds maakten Robert zich toch wel erge zorgen. We besloten het ziekenhuis te bellen. Voor we daar waren, was het alweer 23:00. Ze deden wat testjes en rond 3 uur besloten ze me op te nemen. Niet duidelijk waarom voor mij. Maar er was iets mis…