Snap
  • Zwanger
  • tweeling
  • zwanger
  • echo
  • Mono

Opgelucht !!

Geen Siamese tweeling

In mijn vorige blog konden jullie lezen dat er angst bestond over een Siamese tweeling. 

Wat kun je dan in spanning zitten! Alle zwangerschapskwaaltjes komen voorbij, maar de afgelopen week werden ze verdubbeld. Zelfs zo erg dat ik niet meer kon slapen en rondliep met enorme buikpijn en krampen. 

De gynaecoloog stelde ons gerust. Grote kans dat dit mijn hormoonpiek kon zijn, met daarbij alle spanning rondom een momo zwangerschap of zelfs een Siamese tweeling. Hoe hard je ook je best doet om er niet over te stressen, je doet het toch. “Wat als het wel zo is, wat als ze wel aan elkaar zitten.. wat dan? Wat als.. en dan...” 

ik kreeg als advies acute rust en niet meer tillen, onnodig traplopen etc tot de hormoonpiek geweest zou zijn. 

Die avond mochten we komen voor een echo, even kijken of na de hevige pijnen alles goed was, en wellicht een momentje van twee “losse” baby’s. 

Vol spanning keken we naar het scherm. Oké, nog steeds twee kloppende hartjes.. en ruimte tussen de baby’s!! 

Dit was het mooiste beeld wat wij in al die weken hadden gezien, 2 bewegende frummeltjes, 4 armpjes, 4 beentjes en 2 kontjes die niet met elkaar waren verbonden.. 

ik kon wel huilen van geluk! Dit is 1 van de vele zorgen die in een paar seconden werd weggenomen. Het is geen Siamese tweeling! En de rest maakt me eigenlijk helemaal niets meer uit, wel of geen tussenschot en dergelijke, het geeft niet meer! Ze “zwemmen” los! 

Natuurlijk weten we dat er nog steeds veel zorgen zullen zijn, en we beseffen ons heel goed dat er nog veel meer komen gaat, maar voor nu, even voor nu.. maakt dit allemaal niet meer uit 🥰

Ik zal proberen zoveel mogelijk bij te houden hier op mamaplaats. Waarom? Omdat ik zelf enorm aan het zoeken was naar herkenning, ervaringen en bevestigingen toen ik net hoorde dat ik zwanger bleek te zijn van een mono mono tweeling. Vanuit Nederland is er vrij weinig te vinden aan ervaringen en blogs, en dus kwam ik al snel uit op Amerikaanse sites, hun protocollen etc. Met mijn blogs wil ik mijn ervaring delen met andere mama’s to be in eenzelfde situatie. 

Dit forum gaf mij zoveel rust, en de reacties zijn hartverwarmend en geruststellend. Dit gun ik elke zwangere vrouw die te horen heeft gekregen dat er een zware tijd aan gaat komen. 

Mijn advies: Duik niet te diep in de wereld van Google. Zoek naar ervaringen van andere mama’s en luister goed naar je gynaecoloog 💪🏻 

4 jaar geleden

Ah wat fijn zeg!! Heel veel succes en geluk met de zwangerschap, dat alles goed mag gaan! 👶 👶

4 jaar geleden

Ja dat snap ik🎉 Ik duim met je mee en volg je dus. Ik hoop dat alles goed blijft gaan!! Super bijzonder!!

4 jaar geleden

Dit was echt een soort feestdag! We zijn nu 10 weken 💪🏻 Elke week is er 1, en elke week vieren we een klein beetje feest 🥳

4 jaar geleden

Wat een super fijne echo!! Gefeliciteerd! Hoe ver ben je nu? Ik blijf je volgen!