Snap
  • zwangerschap
  • Zwanger
  • bevallen

Op weg naar een 1e kindje

De 1e zwangerschap

Mijn vriend en ik hadden onze kinderwens al snel besproken met elkaar. Hij wilde gelukkig net als mij wel kinderen. We gingen vrij snel proberen om zwanger te worden. Ik stopte met de pil. Een paar keer per maand deed ik een test. Maar helaas elke keer negatief. Vervolgens een paar maand met ovulatietesten geprobeerd. Maar helaas was mijn ovulatie niet te meten. Na 10 maand proberen was de angst dat het niet natuurlijk zou gebeuren steeds meer aanwezig. Tijdens een gesprek met de huisarts hierover werd duidelijk dat we na een jaar proberen naar de fertiliteitskliniek konden. Nog 2 maand wachten dus..... na die 2 maand was mijn ongesteldheid ineens anders. Het was er wel maar kwam 4 dagen later als normaal. 

De test bleef negatief. Weer naar de huisarts en hier hebben we een doorverwijzing gekregen voor de fertiliteitskliniek. Als eerste moesten we gegevens opsturen. Hierna werden we gebeld om een online videogesprek te plannen. Omdat mijn menstruatie nu weer 5 dagen later was heb ik voor de zekerheid weer een test gedaan. Er stond gelijk een plusje. Ik sprong omhoog van geluk. Maar was gelijk bang. Had ik het wel goed. Betekende een plus zwanger. ( hoevaak ik die beschrijving het laatste jaar ook gelezen had, en het dus echt wel in mijn hoofd moest zitten, ging ik toch twijfelen). Weer de beschrijving gelezen en ja hoor. Ik was zwanger. De dagen hierna nog 2 keer getest. De test bleef positief en de laatste gaf 3+ aan. 

De zwangerschap zelf verliep goed. Ik had weinig klachten. Aan het eind was mijn energie wel op. Ik stopte met 34 weken met werken omdat het me lichamelijk te zwaar werd ( ik werk in de zorg). De laatste weken heb ik voornamelijk administratief werk gedaan. Vanaf het eind van de 35 weken begonnen de voorweeën. 

Na 2 dagen volop voorweeën, braken met 36 weken en 1 dag mijn vliezen om 6 uur smorgens. Om 5 over 11 smorgens maakten we kennis met ons zoontje davey. Daar gingen onze kerstplannen. We waren 1e kerstdag ouders geworden en hebben de feestdagen in het ziekenhuis doorgebracht. 

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij De wens voor een groot gezin?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.