Snap
  • Zwanger
  • kraamcadeau
  • kerstpakket
  • mommaluv
  • stichtingmommaluv
  • mamaplaatsxmommaluv

Op bezoek in de sloppenwijk in Namibië

Het 11e MommaLuv-pakket dat we namens jullie uitdelen!

In Namibië mochten we deze maand weer een mama en newborn verblijden met een MommaLuv-pakket dat we mochten schenken uit naam van de gebruikers van Mamaplaats. We bezochten het armste gedeelte van de sloppenwijk Katutura in de hoofdstad Windhoek. Deze wijk heet ‘Zondewater’ (op z’n Afrikaans ‘zonder water’) en het betekent ook letterlijk dat er in de wijk geen waterleiding en elektriciteit is. Daar ontmoetten wij Claudia.

Snap

Claudia Gangos heeft al een zoontje van 3 jaar oud genaamd Jayden. De vader van het kindje op komst is volgens haar ‘weggerend’ nadat zij hem vertelde dat ze zwanger was. Wanneer wij haar ontmoeten is het 2 dagen voor haar uitgerekende datum. Ze vertelt ons dat ze met haar moeder en zoontje in een klein huisje woont. Ze heeft haar school nooit afgemaakt en heeft op het moment geen werk. Claudia speelt voetbal, en mist dat erg nu ze zwanger is.

Uiteindelijk is Claudia op 30 november, 5 dagen na de uitgerekende datum, bevallen van een meisje. Ze is helemaal in de wolken met haar dochter en heeft haar de naam Jade gegeven. Ze heeft meer dan 24 uur weeën moeten opvangen en is nog steeds uitgeput als we haar zien. Maar zowel met Claudia als Jade gaat het erg goed. Jade woog ruim 3 kg bij de geboorte.

Snap

MommaLuvs contactpersoon kreeg begin van deze week een hijgende dame bij haar op kantoor: de moeder van Claudia, haha. Dolenthousiast vertelde ze dat ze weer oma geworden was. Ze vroeg of het kraambezoekje meteen kon plaatsvinden (waarschijnlijk hadden ze ook helemaal geen spullen voor baby Jade in huis) en mijn contactpersoon liet haar werk vallen en ging met oma mee. Op de foto bovenaan zie je de trotse oma met het MommaLuv-pakket voor het ‘krotje’ (zo noemen ze dit huisje daar) staan. Ze wilde het pakket zelf overhandigen aan haar dochter en kleindochter.

Het MommaLuv-pakket bestond o.a. uit: een wasteil, een klamboe, een dekentje, een verschoningsmatje, lakentjes, kleertjes, een slaapzakje, verzorgingsproducten, luiers, wasmiddel en kraamverband. Drie generaties Gangos vrouwen heel gelukkig gemaakt. Bedankt!

Snap

Dan vind ik het nog mooi om jullie in deze decembermaand te wijzen op het speciale MommaLuv-kerstpakketje. Voor als je het mooi vind om iets extra’s te betekenen voor de MommaLuv-moeders in deze ‘maand van geven’. Voor maar 10 euro ontvangen een Afrikaanse moeder en baby een klamboe, en jij krijgt een mooie donatiekaart en een Afrikaans haarbandje thuisgestuurd. Ook ontzettend mooi om aan iemand cadeau te geven. Je helpt een moeder in Afrika én je hebt een mooi tastbaar cadeautje hier. Op www.mommaluv.nl/shop kun je zo’n kerstpakketje bestellen! Alvast heel erg bedankt voor je hulp en ondersteuning! O en psstt.. houd de social media van Mamaplaats in de gaten voor een betekenisvolle MommaLuv-winactie!

Snap