Snap
  • Zwanger

Ook jij bent een wonder!

Een broertje/zusje voor Rebecca. Met veel liefde! Wondertje, ons vrolijke zoon!

 Onze kleine, lieve, vrolijke & mooiste babyzoon! 

Ruben Johannes Dorenbos.

Geboren op 19 April 2014.

Een klein traject van tevoren. Rebecca ging zo vlot. Was te mooi om waar te zijn om gelijk weer zo snel zwanger te zijn.

Gestopt in Januari 2013 met de pil. Proberen-proberen-proberen. Geen geluk.

Huisarts gebeld voor verwijzing naar de gynaecoloog. Ivm mijn voorgeschiedenis gekregen zonder verdere vragen. 

Afspraak gemaakt. Het aparte was dat Remco ook een ponskaart moest laten maken.

We weten toch aan wie het ligt?

Waarom moet hij dan ook een ponskaart laten maken? 

Daar kregen we de uitleg. Omdat er altijd een twijfel is dat het niet ook aan de man ligt moeten we hem ook onderzoeken. Dit doen we door zijn zaad te bekijken of het allemaal werkt als behoren (dan krijg je dus zo leuk potje mee naar huis. Waarin dan manlief zijn zaad moet opvangen. Je mag 3 dagen ervoor niet vrijen. Wat ontzettend moeilijk is, omdat het niet mag. Dus elke keer werd het potje uitgesteld)

Ik ging naar huis met 2 doosjes met pillen, een zwangerschapstest & een temperatuur kaart.

De bedoeling was eerst de test doen. Beginnen met pil nr 1.

(Deze zorgt ervoor dat je een bloeding krijgt.) 3 maal daags 1 slikkeb. Wachten tot je de bloeding krijgt. Dan op dag 3 van de bloeding begin je met pil nr 2 (Clomid, hormonen om eisprong op te wekken) deze 5 dagen 1 maal.

Ook begin je op de eerste dag van de bloeding met temperaturen. Bijhouden op bijgeleverde kaart.

Clomid is echt heftig. Ik heb me nog nooit zo down gevoeld, verdrietig, neerslachtig en chagrijnig! Remco vond het ook behoorlijk heftig. En het zou betekenen als de eerste keer niets zou doen, word de dosis verhoogd van 50mg naar 100mg!

Er stond een nieuwe afspraak na een maand. Dan zou ik een echo krijgen om te kijken of er ook iets veranderd was aan mijn eierstokken. 

Elke ochtend temperaturen. 

Voor je eiprong zit je altijd op een constante temperatuur. Bij mij zat dat rond de 36,5°. Bij je eisprong zakt deze een beetje. Daarna ga je weer op je normale  temperatuur zitten. Of hij stijgt omdat je dan zwanger bent!

En wat deed hij bij mij? Stijgen!! Maar zei ik tegen mijzelf. Niet te snel juichen. Vrijdag (was als ik t goed herinner woensdag) dan moet je weer naar de verloskundige.  Kunnen we het dan zien!! 

Alleen ik was veel te nieuwsgierig! We hebben die middag nog een test gehaald.

ZWANGER

De gynaecoloog stond versteld.

Op de echo (ik was op dat moment 5 weken) zag je een heel klein rond knoopje.

3 weken later al een pinda met armpjes en beentje.

Wat een geluk. Wat een droom!

9 jaar geleden

Hoi Francis, Dankje wel! Wij mogen inderdaad van geluk spreken dat mijn lichaam zo snel er klaar voor was om nog een kindje te mogen maken dmv de medicatie. En nu een jongentje en een meisje! Rijkeluiswens.

3 maanden geleden

Mama het komt goed🥰

9 jaar geleden

Hoi Talitha, wat vervelend dat je zo'n procedure moest volgen. Maar uiteindelijk heeft het minder lang geduurd dan de gynaecoloog dacht als ik het lees. Heel erg leuk! Heel veel geluk samen :)!