Terug
Blog header image

Onzeker, zwanger en misselijk

Nooit geweten dat zwanger zijn gepaard gaat met zoveel onzekerheid! Welcome to my life :-)
Lindsy83
6 jaar geleden

Zo herkenbaar! De een heeft hier natuurlijk wel wat meer last van dan de ander, maar ik was ook heel bezorgd tijdens mijn zwangerschap. Het werd wel steeds minder en nu ons zoontje al ruim een jaar is bekruipt me alsnog wel eens angst gevoel om hem te verliezen, maar het kunnen genieten heeft het toch zeker wel gewoon uiteindelijk van de bezorgdheid ;) Veel succes en ook veel genot gewenst! :)

SwoosyQ
6 jaar geleden

Hier nu ruim 17 weken zwanger van nummer twee en ook nog geen buik (gek genoeg had ik die bij de eerste al wel rond deze tijd). Ik herken jouw onzekere gevoel helemaal! Bij de eerste bleef ik diep ongerust tot na de 20 weken echo. Nu heb ik iets meer rust gekregen na onze 16 weken echo. Maar na de bevalling krijg je weer een nieuw soort ongerustheid. Je zit in een soort emotionele achtbaan, waar je niet uit zou willen stappen ook al zou je het kunnen! Geniet van ieder schopje en iedere mijlpaal die nog zal komen. Het is een prachtige rit ;)

Anoniem
6 jaar geleden

Lekker genieten en die buik komt er wel hoor! Misschien heb je veel buikspieren die het tegenhouden of ligt je baarmoeder wat dieper. Het spruitje leeft. En wat Lindsey83 aangeeft vanaf nu zal je altijd onzekere momenten hebben en angst om het kwijt te raken voor de rest van je leven. Is het mooiste wat er bestaat dus in positieve zin. Geniet van deze tijd! Ik beviel een jaar geleden met 35 weken en heb echt mijn buik en gerommel gemist!

Marjoleink85
6 jaar geleden

Bedankt voor jullie reacties! Inmiddels is er een buikje onderweg en begin ik gewend te raken aan het zwanger zijn. En ik vind het superleuk :-)

babylove90
6 jaar geleden

Ik ben zwanger van de derde en verbaas me over de onzekerheid die ik zo nu en dan nog steeds weer heb terwijl ik er echt wel het één en ander van weet ;)

Blog header image

De 3D/4D echo

en hoe het bijna mislukte!

Bij onze 1e maakte ik om de 3 a 4 weken zo'n leuke buikfoto, zodat je je buik ziet groeien. Nou, ik kan je vertellen, bij een 2e, met een peuter in huis rondlopend heb je daar helemaal geen tijd voor.. Het schiet er gewoon zo snel bij in. Net als zo'n leuk zwangerschapsdagsboek, lukte mij ook niet bij de 2e.. :0 Nu moet ik er wel bij zeggen dat we bij de 2e vanaf week 32 in een grote verbouwing van ons huis zaten, met daaraan voorafgaand alle voorbereidingen (bouwtekeningen, vergunningsaanvraag, voorbereidend werk etc.), dus dat hielp ook niet mee in de tijdsplanning ;)Dus besloten we bij onze 2e een 3D/4D echo te laten maken, zodat we ook van deze baby iets speciaals hadden van de zwangerschap. Bij de 20-weken echo werd mij verteld dat de placenta schuin voor lag, dit betekende dat ik op tijd een 3D/4D echo moest laten maken (tussen 23 en 27 weken ipv tussen 25 en 32 weken). Op deze manier konden ze ons kindje nog wel goed in beeld krijgen. Anders heb je grote kans dat je baby (deels) achter de placenta verscholen ligt. Wat je natuurlijk niet wil, want dat is echt zonde van je geld.

Na zoeken naar een pretecho bureau met goede recensies en redelijke prijzen ;) was het op 20 april '22 -met op 1 dag na 26 weken zwangerschap- dan eindelijk zo ver. Samen met manlief en mijn ouders gingen we een 3D/4D echo doen! Wij hadden dus een vroege 3D echo met 26 weken, dan is je kindje nog niet super mollig; het heeft tenslotte gewoon echt nog geen vetjes. Maar het huidje is ook niet meer doorzichtig, dus je krijgt al wel heel mooi beeld van een mini-mensje! Heb je dus de kans om een 3D-echo te doen en ligt de placenta niet voor, dan zou ik het nog wel even uitstellen tot een week of 30, zodat je kindje wat molliger is. Dan lijkt het nóg meer op je baby zoals je hem in de kraamweek gaat zien :)

En daar lig je dan. In een gezellige kamer met zicht op een groot scherm. Eerst een paar 2D-echobeelden (de bekende zwart-wit beelden). Deze vond ik een beetje tegenvallen. Zie foto bovenaan. De foto's van de 20-weken echo zijn duidelijker. Maar het 3D-beeld moest nog aan...

Tussen neus en lippen door vertelt ze ook nog even dat de baby in stuit ligt.. Help! Daarover later meer...

En toen lag natuurlijk de baby er niet goed voor. Je betaalt je scheel voor 20 minuutjes en dan krijgen ze de baby niet goed in beeld. De handjes en voetjes lagen voor het gezicht. Na allerlei pogingen met de echokop moest ik toch echt even gaan springen en wiebelen.

Uiteindelijk, na toch wel even een paar spannende minuten (zou het lukken; mijn ouders hebben namelijk een uur gereden om er bij te zijn!), hadden we toch prachtig zicht op onze baby in 3D. De baby kwam een stuk beter in beeld. Nog steeds wel de handjes bij het gezicht, maar dat is iets wat we nu nog steeds heel veel zien. Blijkbaar een favoriete houding :D En het zag er toch ook wel heel schattig uit met die handjes bij het gezichtje. Gelukkig kunnen ze met de apparatuur ook dingen (zoals handjes en voetjes voor het gezicht) wegfilteren. Hij lag er dus niet helemaal perfect voor, maarja daar doe je niks aan. We kregen dus wel veel hetzelfde beeld te zien. Maar wel zo gaaf om je kindje alvast in 3D te zien! :) Ze maken er ook een filmpje van, zodat je ook bewegend beeld hebt: de 4D.

We kregen een paar foto's mee en de rest van het beeldmateriaal werd via een download link verzonden. Onze prachtige baby in 3D heeft de rest van de zwangerschap op de kast gestaan. Zo gaaf om het gezichtje alvast te kunnen bewonderen. Ik vond het een mooie (maar wel prijzige) ervaring.