Snap
  • Zwanger
  • zwanger
  • inverwachting
  • video
  • Zwangerschapsaankondiging
  • geboortekoffer

Onze unieke zwangerschapsaankondiging aan opa & oma

Hoe wij onze ouders de schrik van hun leven gaven (incl. video!)

In onze vorige blog nam ik je mee in onze zwangerschapsaankondiging aan mijn zus (en zij aan mij, op dezelfde dag lees hier). Dit was ongeveer in onze 5e en 6e zwangerschapsweek, nog best pril natuurlijk. Na de eerste schok, heerste alleen maar blijdschap & hebben we gelijk onze mannen op de hoogte gesteld. Natuurlijk ook bij hen, totale verbazing!

Hoe leuk is het om aan je ouders te vertellen dat ze voor het eerst opa en oma worden. En in ons geval niet 1x maar gelijk 2x! Bij ons begon gelijk de voorpret, want hoe ga je zoiets nou vertellen. Pinterest is een goede manier om op héééél veel ideeën te komen, maar dat wist je zelf natuurlijk ook al. Uiteindelijk hebben we wat ideetjes samengevoegd, lees hieronder hoe we het hebben gedaan.

Natuurlijk moesten we nadenken over hoe we de schok het grootst kregen, want tja, dit was natuurlijk wel super bijzonder. We besloten met zijn allen heen te gaan, onder het mom van samen gezellig eten. Dit deden (en doen) we wel vaker, dus totaal niet gek. Van Maaike verwachtten ze wel dat ze zwanger zou worden, vanwege de miskraam en de voorgeschiedenis laten we maar zeggen. Dus zij zou het eerst gaan vertellen. Als de eerste ronde blijdschap dan weer zou gaan liggen, zou Femke haar zwangerschap aankondigen.

In de voorbereiding hadden we 2 logeerkoffertjes gekocht, zulke leuke van de Hema met Jip en Janneke. Met leuke inhoud; Nijntje gaat logeren, een rompertje met Jip en Janneke, een knuffeldoekje en een bakje met een lepeltje. Zou de hint aankomen zodra ze dit cadeautje zouden krijgen? Voor baby 2 hadden we precies zo’n koffertje gemaakt. Zouden ze deze hint ook snappen?

3 weken later, de spanning was niet meer te houden. Dus toch maar snel naar onze ouders. Zondagmiddag 2 april verrasten we onze ouders met het leukste nieuws dat je maar kunt krijgen van je kinderen (denk ik zo?). Femke en ik hadden afgesproken dat ik het eerste koffertje aan pap en mam zou geven & het andere koffertje aan haar & haar vriend. Zij maakten ook het cadeautje met het koffertje open & speelden super verrast het spel mee, want zij werden natuurlijk oom en tante. Opa en oma helemaal blij dat ze deze nieuwe titel zouden gaan krijgen, pfoe, die verrassing was gelukt, haha. Niet wetende dat zij natuurlijk nog een keer verrast zouden gaan worden…

Een paar minuten later. De rust is nog niet helemaal terug. Maar Femke krijgt de vraag, maar waarom krijg jij nou ook een oppaskoffertje? En jij wist het al, dat Maaike zwanger was. Femke schuift het koffertje door naar onze moeder. ‘Oh, deze zit veel voller. Wat is dat nou, dat kan toch niet!’. ‘Dan moet je maar even lezen wat er op die slab staat, mam’. Daar stond iets op van ‘opa & oma ……’. Wat denk jij, duurde het lang of duurde het kort? Ik kan daar super kort over zijn, haha. Het duurde super kort! Om precies te zijn, 1 kleine milliseconde duurde het, voordat het kwartje viel bij onze moeder & aanstaande oma. Bij onze vader, de aanstaande opa, iets langer. Die dacht serieus dat Femke een grapje maakte. Ongelofelijke felicitaties opnieuw, haha.

En daarna? Alleen maar blijdschap. En ongeloof, dat het zo kort op elkaar zou zitten. Want hoe bijzonder het voor ons ook was (en is). Voor onze ouders is dit het natuurlijk ook!

Het filmpje is té leuk om niet te delen (sorry pap & mam). Check het filmpje hier!Wil je de inhoud van het logeerkoffertje zien? Klik hier. 

Op welke manier heb jij het aan je ouders/schoonouders/familie/vrienden verteld? Lees meer leuke blogs over ons persoonlijk leven & mamatips op babyzus.nl

3 jaar geleden

Haha leuk!! Gefeliciteerd!