Snap
  • Zwanger
  • Miskraam
  • Opwekken

Onze kerst 2017

Na mijn vorige verhaal wat zich afspeelde in augustus 2017 hebben we met hulp ons leven weer op de rit gekregen. Maar we wilden nog steeds heel graag zwanger worden.

Begin november 2017 zag ik opnieuw het woordje ZWANGER staan op mn test. We waren blij maar niet zo enthousiast als de eerste keer. Tuurlijk we zijn zo snel alweer zwanger maar kunnen we dit wel aan?

Gezien de vorige zwangerschap mocht ik al bij 7 weken in het ziekenhuis komen voor controle. En wat waren we blij, een kloppend hartje, zou het dan toch!

De weken gingen voorbij en de vrijdag voor kerst hadden we een nieuwe echo, bijna 10 weken zwanger. Daar aangekomen storten mijn wereld weer in. Geen kloppend hartje meer, een missed abortion.

Nadat we ongeveer 3 uur in het ziekenhuis zijn geweest om opties te overwegen heb ik voor de medicijnen gekozen om de miskraam op te wekken. Kerst stond om de hoek en ik wilde dit niet, niet nu! Die avond de tabletten ingebracht en nu maar wachten. Geen idee wat er zou gebeuren..

Die nacht was hels! Onwijze krampen, veel bloedverlies en een hoop emotie. Na de hele nacht wakker te zijn geweest ben ik sochtends in de woonkamer bij de kerstboom in slaap gevallen. Het was gebeurd, ik voelde me opgelucht, leeg dat wel.

We hebben een onwijs mooie en leuke kerst gehad. Met in mijn achterhoofd dat dit de 1e kerst van Izzy had geweest maar ook dat de miskraam een teken was dat we te snel wilden en dat mijn lichaam er nog niet klaar voor was.

Hierna duurde het heel lang voor mn menstruatie weer op gang kwam wat ik uiteindelijk met tabletten op gang heb gekregen. 

Over een miskraam wordt weinig gesproken maar kan een grote impact hebben. Er zijn zoveel vrouwen die dit overkomt. Waarom heerst er zo’n taboe op..?

Snap