Snap
  • Zwanger
  • zwangerschap
  • eersteecho
  • coronavirus
  • Zospannend

Onze eerste echo, mijn partner mocht niet mee ivm Corona.

7 mei 2020, we leven in een periode van een pandemie. Niet alleen Nederland maar vele landen hebben te maken met het Corona virus.

Vandaag staat onze eerste echo gepland, wat een bijzondere dag. Helaas door het Corona virus is het niet toegestaan om met je partner naar de verloskundige te gaan. Wel rijden we er samen naar toe en op het moment dat ik aan de beurt ben gaan we FaceTime met elkaar. Zodat mijn partner toch de eerste beelden van zijn kindje kan zien. 

Mevrouw Huizenga, komt u maar naar binnen. Maak u buik maar bloot dan spuit ik er wat gel op en gaan we kijken of u echt zwanger bent en of het er goed uit ziet. Ik kan je vertellen die paar minuten waren verschrikkelijk spannend. Nou mevrouw u bent inderdaad zwanger en ik gok dat u nu zo’n 4 weken zwanger bent. Wat een euforisch moment, wat een liefde en wat een blijdschap ging er door me heen. Veel konden ze nog niet zien of beoordelen verder want het was welgeteld net zo klein als een rijstkorrel. Over 7 weken kunnen we bepalen hoe ver je precies bent en of alles erop en eraan zit. Tot die tijd is het een spannende tijd en zal je geduld moeten hebben. Vol met liefde en trots loop ik de praktijk uit richting mijn partner die me aan het opwachten is in de auto. Schatje!!! We zijn ECHT zwanger. We omhelzen elkaar, kijken de eerste echo foto’s en rijden vervolgens naar onze ouders toe om te vertellen dat alles er goed uit zag! Het genieten kan gaan beginnen maar toch voelt alles nog heel onwerkelijk. De eerste 12 weken zijn altijd erg spannend hebben we gehoord dus we zijn nog wat onzeker of alles helemaal goed groeit. We kijken uit naar de volgende echo en gelukkig mag mijn partner met de termijn echo wel mee naar de praktijk.