Snap
  • Zwanger

Oh nee: mijn schoonmoeder en ik...

Mening gevraagd: ik word steeds geïrriteerder van mijn schoonmoeder terwijl ze niet echt iets fout doet... Zal ik er iets van zeggen?

Eigenlijk mag ik niet klagen, de moeder van Roland is al erg vaak onze rots in de branding geweest en ze heeft echt het allerbeste voor met onze kids! Maar de laatste tijd... Ik kan haar wel achter het behang plakken. Maar een echte directe aanleiding is er niet. 

Meestal gaat het mis bij de 'overdracht'. Ik kom op maandag thuis van een lange dag werken en los mijn schoonmoeder af. Zij heeft dan al gekookt voor ons en Roland is dan onderweg naar huis. Meestal is het een beetje hectisch. Aangezien mijn schoonmoeder op 30 minuten rijden van ons af woont en er al gekookt is, is het wel zo handig en netjes als ze ook mee eet. 

De kinderen zijn alleen erg opstandig dan. Dat komt denk ik omdat ze merken dat het niet soepel loopt... Want gelen oma's regels nu nog (en die zijn wat minder streng als die van mij) of is mama de baas? Ook mijn schoonmoeder en ik zijn er nog niet over uit. 

Zo is het bijvoorbeeld dat ze van mij op hun billen moeten zitten tijdens het eten. Van mijn schoonmoeder hoeft dit niet. 1x raden wat ze elke maandagavond proberen? Eten zonder ook maar 1 minuut met de billen op de stoel te blijven. 

Mijn schoonmoeder vindt dat ik zeur en spreekt dit ook uit. Ze maakt er altijd wel een grapje van, maar ik weet dat ze het meent. De afgelopen weken is de spanning om te snijden... Ik hoop bijna dat ze een keer iets fout doet, dan heb ik reden om tegen haar uit te vallen... Erg hé?!

Is dit herkenbaar? Stel ik me aan? 

7 jaar geleden

Je zou bijvoorbeeld ook kunnen vragen of je schoonmoeder alvast met de kinderen wil eten voor je thuis komt. Dan kan je schoonmoeder gelijk naar huis of nog even met de kinderen een boekje lezen of iets dergelijks. En kun je zelf rustig eten en even bijkomen van een lange werkdag zonder steeds de strijd aan te moeten gaan.

7 jaar geleden

Ik zou er wel iets van zeggen... en vooral omdat het in jullie huis is... moeten voor dit soort dingen jullie regels gelden

7 jaar geleden

Ik zou er wel iets van zeggen... en vooral omdat het in jullie huis is... moeten voor dit soort dingen jullie regels gelden

7 jaar geleden

En je steld je niet aan! Jij voelt dat zo dus dan is dat zo voor jou.