Snap
  • Zwanger
  • Gezond

Oh jee, gaat daar mijn droombevalling?

Mijn droombevalling is helemaal uitgedacht. Valt hij nu in duigen door een medische indicatie?

Waarschijnlijk is deze tweede zwangerschap de laatste. 2 kindjes vind ik een mooi aantal. Vandaar dat ik extra probeer te genieten van alle momentjes. Ook al is deze zwangerschap een stuk zwaarder dan de eerste (een kotsmisselijk 1e trimester en flink druk met een rondlopende dreumes en nu peuter), elk moment probeerde ik intens te beleven. Ik heb extra veel 3D echo's kunnen maken doordat mijn zus bij een echopraktijk werkt en ik heb dit keer wel een trotse zwangerschapsshoot gedaan.

Daarnaast heb ik ook mijn droombevalling gepland. Mijn zus is ook Hypnobirthing docente en bij haar volg ik momenteel de Hypnobirthing cursus. Hierdoor kijk ik heel erg uit naar de bevalling. Het is de meest bijzondere gebeurtenis van je leven. Ik geloof ook dat je een pijnloze bevalling kan hebben door je goed te ontspannen en te vertrouwen in je lichaam.

Mijn eerste bevalling is me ook erg meegevallen qua pijn. Op het eind vond ik het wel erg heftig worden, maar toen had ik volledige ontsluiting. Echter ben ik destijds wel in het ziekenhuis bevallen omdat er meconium in het vruchtwater zat. En veel acties die toen zijn ondernomen wil ik dit keer vermijden of voorkomen (strippen, vroegtijdig vliezen breken, aan de wee-opwekkers etc.).

Het ziekenhuisbed vond ik ook heel erg oncomfortabel. Daarom wilde ik deze keer heel graag thuis bevallen in een bevalbad in volledige ontspanning met de Hypnobirthing technieken. Maanden leef ik hier al naartoe en alle voorbereidingen zijn getroffen.

Toen kreeg ik afgelopen zaterdag (ik was toen 37 weken ver) een telefoontje van mijn verloskundige. Bij de bloedtest eerder die week is geconstateerd dat ik een flink ijzertekort heb. Mijn hb niveau was 5,7 . Onder de 6 mag je niet thuis bevallen. Ik zag mijn badbevalling dus al 'in het water' vallen... Ik kon ook mezelf wel voor mijn kop slaan. Waarom was ik niet consequenter geweest met Floradix innemen (dat vergat ik 80% van de keren). Waarom had ik niet beter op mijn eten gelet?

Ik heb niets tegen het ziekenhuis en ik weet uit ervaring dat je daar ook heel fijn kan bevallen en ook daar kan je Hypnobirthing toepassen, maar ik wil zo graag de comfort van het thuis zijn en in bad bevallen en ik ben bang dat ze in het ziekenhuis veel eerder onnodige ingrepen doen. Ik ben normaal gesproken best relaxed en meegaand, maar deze laatste bevalling die ik waarschijnlijk ooit zal meemaken wil ik zo graag doen waar ik zelf wil.

Sinds afgelopen zaterdag ben ik heel erg aan het letten op mijn voeding en slik ik trouw mijn Floradix, en aanstaande donderdag krijg ik een ijzerinfuus. Nu maar heel erg hopen dat dit snel aanslaat en dat de baby nog even lekker op haar plekje blijft zitten.

Duimen jullie mee?

9 jaar geleden

Hoi allemaal! Even een update over de situatie. Vorige donderdag zou ik dus een ijzerinfuus krijgen. Helaas was er het één en ander misgegaan met de communicatie en wisten ze in het ziekenhuis niet dat ik zou komen. De gynaecoloog waarmee het was afgesproken was niet beschikbaar, dus kreeg ik een consult met een andere gynaecoloog. Zij zag alleen geen baat bij een ijzerinfuus. Ook hiervan zou het effect te lang op zich laten wachten. Ik moest dus maar gewoon in het ziekenhuis bevallen. We hebben er op aangedrongen dat ik toch heel graag thuis wilde bevallen en toch wilde proberen om hoe dan ook het ijzer omhoog te halen. Wie weet beval ik wel pas met 41 weken (net als bij de eerste). Ze wilde eerst een uitgebreider bloedonderzoek doen (om te kijken of het lage hb-gehalte niet lag aan andere (erfelijke) afwijkingen. Die uitslag zou alleen bijna een week op zich laten wachten. Ondertussen kreeg ik wel ijzerpilletjes mee. Ondertussen had ik met mijn eigen verloskundige afgesproken dat ik eventueel in een ander ziekenhuis (buiten mijn woonplaats) mag bevallen. In ons ziekenhuis is er namelijk geen bevalbad en bij dat andere ziekenhuis wel. We mochten dan op het moment dat de bevalling begon bellen of het bad vrij was. Vandaag belde de gynaecoloog van afgelopen week met de uitslag van het bloedonderzoek. Gelukkig geen andere afwijkingen gevonden en.... Mijn hb was 6,2! Boven de grens dus! De plaatsindicatie is dus komen te vervallen! Als ik nu beval mag het gewoon thuis. Ondertussen ga ik gewoon door met de ijzertabletjes en letten op mijn voeding. Misschien volgende week nog een keer hb laten prikken. Ik verwacht dat het nu alleen maar meer kan zijn na al dat extra ijzer. Uiteindelijk loos alarm dus. Hopelijk toch nog een droombevalling! :)

9 jaar geleden

Informeer even hoe het zit met borstvoeding en hb gehalte. Ik had door een keizersnee een te laag hb gehalte gekregen en kon o.a. daardoor niet zelf voeden. Ik had te weinig. Hopelijk kun je alles weer opkriken en mag je toch nog thuis bevallen. Heel veel geluk en sterkte toegwenst.

9 jaar geleden

Bedankt voor jullie reacties :) Helaas doen ze in ons ziekenhuis geen badbevallingen. Wel hebben ze flink wat verbeteringen aangebracht de laatste 2 jaren. Hele nette bevalkamers en kraamsuites met alle medische apparatuur netjes weggeborgen in kasten en waar papa ook mag blijven slapen. Verder doen ze (mocht het zo ver komen) ook aan natuurlijke keizersnedes wat me ook erg aanspreekt. Al met al echt geen verkeerde plek om te bevallen. Maar ik hoop heel erg op een zo min mogelijk medische bevalling. Morgen het infuus! Ik ben heel erg benieuwd of het snel aanslaat!

9 jaar geleden

Bij ons ziekenhuis (almere) kan je ook een badbevalling doen, het is wel wie het eerst komt, wie het eerst maalt want er is maar 1 bevalbad. In sommige ziekenhuizen mag je ook een bevalbad meenemen, het is het informeren waard ;)