Snap
  • Zwanger

Oefenen tot je een ons weegt

Sommige mensen snappen het niet of willen het niet snappen.. Voor sommige mensen is het niet meteen raak.

Ken je dat.. De vragen die blijven komen wanneer je ergens binnenkomt met je kindje.. Wanneer komt de 2e? Of willen jullie er maar 1?  Die vragen komen mijn neus uit inmiddels.

Onze echte vrienden weten inmiddels dan ook dat wij niet zitten  te wachten  op dot.soort vragen.. Ik kan dan ook wel janken als iemand dit vraagt. Zwanger zijn lijkt me weer heerlijk.. Maar het moet dan ook wel lukken. 

Voordat ik zwanger raakte van Jim was ik al ruim 1,5 jaar gestopt met de pil. Ik hielt mijn cyclus bij en teste mijn ovulatie. Het wilde maar niet lukken. We zouden gaan trouwen en  hadden het zwanger worden dus ook maar even langs ons neer gelegd en zouden na de bruiloft verder gaan (om te kijken of we überhaupt kinderen zouden kunnen  krijgen).

Eenmaal druk bezig voor de bruiloft e.d. En ineens kreeg ik allerlei kwaaltjes.. Toch nog maar een test dan.. En bingo zwanger.. Helemaal gelukkig en dolblij.. Na een klote zwangerschap  en een nog beroerdere bevalling werd ons mannetje dan geboren helemaal gelukkig  en dat zijn we nog steeds met ons mannetje!

Maar ja we willen heel graag nog een 2e en ja we willen een broertje of zusje voor Jim. Maar dit moet ook lukken.. En dat is het andere probleem. Het wil gewoon niet. Ben nu al ruim 4 jaar van de pil af dus hier kan het niet aan liggen.. Wel een hele onregelmatige cyclus maar met ovulatie testen aan de gang.. Maar dan word het ook zo'n  verplichting.. En dan elke keer die klote menstruatie toch weer.. Elke keer kan ik wel weer janken.. Ik kan het nu zelfs niet eens meer loslaten zo groot is het verlangen naar een 2e.En iedereen om je heen raakt zwanger en  ik vind het heerlijk voor hun en gun het ze zeker! 

En natuurlijk is het heerlijk om met die kleintjes te knuffelen maar stiekem huil ik er wel eens om zou het ons nog een  keer lukken?!

 

7 jaar geleden

Irritant is dat he.. Wij hebben dus onlangs onze miskraam gehad (waren zwanger via ZI na 11 maanden trouwens) inmiddels weet iedereen wel dat we al een poos bezig waren en nu dus ook geen anti conceptie gebruiken(zit nu in 2de menstruatie) Iedereen houdt je ook in de gaten.. "Ben je al zwanger" "wil het nog niet lukken" "je bent toch extra vruchtbaar nu" "ach je bent nog jong" "sommige mensen krijgen pas na 10jr ivf een kindje". Mijn hemel.... steek dat in je reet!!! Maar dames, over "verplichting" gesproken.. kijk eens wat ZI kan betekenen voor jullie en je relatie.

7 jaar geleden

Ik herken je gevoel. Ons kleintje is nu bijna anderhalf en we proberen nu weer een paar maand voor de 2e. Ook veel angst dat het niet wil lukken omdat we de vorige keer ook door IUI zwanger geworden zijn. En iedereen om me heen is nu ook zwanger van de 2e en dat maakt mij soms ook verdrietig. Ook mijn cyclus is nu onregelmatig. Mijn man zegt ook je moet je er niet mee bezig houden maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan.