Snap
  • Zwanger

Nu alweer zwanger? Of toch niet?

Na de achtbaan van afgelopen weken was het toch wel spannend. Wel of niet zwanger...wat zeg ik? Spannend? Doodeng eigenlijk!

Na de bevalling was ik al een keer ongesteld geweest maar toen waren m'n man en ik nog niet intiem geweest. De afgelopen maand wel weer voor het eerst intiem geweest.

Als je samen zoiets heftigs hebt meegemaakt kan het twee kanten op: of je groeit uit elkaar, of je komt dichter tot elkaar. Laat het bij ons nu het laatste het geval zijn. We begrijpen mekaar beter dan ooit tevoren en ook het intiem zijn voelt anders dan voorheen. Veel intenser, geen idee hoe ik het moet omschrijven. Maar het voelt erg fijn.

Maar we weten ook dat wanneer je sex hebt, zonder bescherming, je daar zwanger van kunt raken.

Ik hou m'n cyclus bij in een app, dus kreeg een melding dat de menstruatie eraan kwam. Had ook al n paar dagen pijn in m'n buik maar nog geen menstruatie te bekennen. M'n borsten begonnen gevoelig te worden, dat had ik bij beide zwangerschappen ook. Zou ik dan toch???? Nee, m'n lichaam houd me vast voor de gek! 1 dag over tijd...nog niks...je haalt je van alles in je hoofd. En we waren er nog helemaal niet bewust mee bezig. Dag 2 over tijd....nog niks, laten we maar eens een test doen. Ik kan je zeggen die 5 minuten duurden nog nooit zo lang. Maar deze test was zeer duidelijk: Omo wit! Dus niet zwanger...dan maar wachten.

Een dag later eindelijk...nog nooit zo blij geweest dat ik ongesteld werd. Ok tuurlijk de wens voor een broertje of zusje is nog steeds aanwezig maar wat zou ik het doodeng vinden als het zo was geweest. Weer alle controles die tot aan de bevalling spannend zullen zijn. Ik ieder geval tot aan de 20 weken echo...want wat als het bij de volgende weer mis is? Die angst zal wel altijd blijven ben ik bang.