Snap
  • Zwanger
  • Gezond

Noooooooit weer zei ik........ uhm inmiddels 17 weken

Tijdens de bevalling van mijn 1e, schreeuwde ik heel hard, ik doe dit NOOOOOOOOIT WEER!! en nu?? 17 weken zwanger van de 2e

De kraamweek van Hidde was heerlijk ik genoot van alle aandacht, alles was totaal anders dan voor zijn komst, maar het voelde direct alsof het nooit anders is geweest. de zwangerschap vergat ik maar snel, ik kreeg er iets moois voor terug, en wat voor moois, een heerlijk ventje die pit heeft en het perfect doet, inmiddels bijna twee jaar, en vol babbels, heerlijk. 

Alle clichés over je krijgt er wat moois voor terug, je vergeet de bevalling zo weer, en ja hoor, het klopt. Ik zei heel hard in de bevalling dit NOOOOOOIT WEER!   waarschijnlijk ben ik het weer vergeten hoe het was, want de tweede is op komst! Ik ben nu 17 weken zwanger. 

Ik had zelf de stille hoop dat deze zwangerschap heel anders zou gaan dan bij Hidde, maar helaas, de eerste weken was voor mijn gevoel nog erger.De eerste weken stond ik weer op de kop, weer veel kokhalzen en vocht keihard tegen mezelf. uit de ervaring van de eerste zwangerschap wist ik dat het vechten te veel energie zou kosten dus gaf ik het nu sneller op, accepteer ik dat vol hormonen zit en negen maand een ander persoon ben.Ik werkte 21 uur in een kledingwinkel, het vele staan en korte stukjes lopen maakte het voor mij niet meer mogelijk om het werk verder door te zetten, de bekkenpijn is weer terug, en ook al ging het tussen de zwangerschappen door heel goed,wil ik ook nu niet risico nemen om schade aan te richten in mijn bekken. ik vind het verschrikkelijk om niet te werken, zit niet in het aard van het beestje, en mis het ook echt enorm, maar weet waar ik het voor doe. gelukkig had mijn werkgever veel begrip voor mijn situatie, en de collega's pakten het direct op en hoefde ik me geen zorgen te maken. 

De kwaaltjes zijn op dit moment wat stabieler, ik hoef nu niet meer zo veel te kokhalzen en voel me minder misselijk. de emasefene die ik gebruikte tegen de misselijkheid heb ik dan ook vorige week stopgezet, vond dat die de bijwerking gaven dat ik me suffer voelde.Het grote verschil met de vorige zwangerschap is nu dat Hidde om mij heen loopt, mij elke dag een lach geeft, mij op de been houd. Het enige wat mij op dit moment dwars zit is de bekkenpijn. 

Elke start van beweging doet pijn, ik omschrijf het meestal met een mes die in mijn bil word gezet, en waardoor je even niet de stap verder kan zetten en de bekken blokkeert. herkent iemand deze pijn, heb je tips, of zou je bijvoorbeeld iets echt afraden om te doen. Ik hoor het graag!

9 jaar geleden

Herkenbaar van je bekken, alleen had ik dat na m'n eerste bevalling, ik heb toen een jaar met pijn gelopen, de stomste beweging voelde je een mes steek, soms gewoon omdat ik zwaaide.. Ik omschreef het altijd meer als een pijnsteek, net als kou op je kies. Maar fysio hielp niet, manuele fysio beter maar de osteo kreeg me pijn vrij. Misschien een tip om daar even te kijken. En een bekkenfysio is idd ook top, daar hoor ik ook goede berichten van. Succes en gefeliciteerd!

9 jaar geleden

Wat fijn at je werkgever zo begripvol is. Ik werk ook in een kledingwinkel en bij mij was er alleen onbegrip. Met 16 weken zulke harde buiken dat ik huilend van de pijn naar mijn werk ging. Terwijl harde buiken in dat stadium normaal gesproken nog niet voorkomen. Maar ik ben uiteindelijk naar de bekken therapeut gegaan. Ze masseerde me los, daarna heb je even het gevoel alsof het nog erger is. Maar de dagen daarna voel je je stukken beter. Dus als je nog niet gaat zou ik dat zeker aanraden. Wat ze mij als advies gaf was zoveel mogelijk fietsen ipv lopen. De lasten aan beide kanten dragen, dus geen zware boodschappen in 1 tas, maar twee kleinere tassen in elke hand. En traplopen zoveel mogelijk vermijden. En rechtop zitten met je benen op de grond en tegen de leuning. Dus niet onderuit gaan hangen op de bank. En als het even kan af en toe gaan liggen om je rug te ontlasten. Maar met zo'n kleine om je heen is dat natuurlijk lastig. Hoop dat je er wat aan hebt en dat je ook nog een beetje kan genieten van je zwangerschap ondanks de klachten.

9 jaar geleden

Bedankt voor de tip!

9 jaar geleden

leuk om te lezen , ik heb hier geen last van gehad , maar is een warme kruik geen optie ? groetjes