Snap
  • Zwanger
  • zwangerschap
  • zwanger
  • versie
  • uitwendigeversie
  • Zweden

Nog steeds in stuitligging in week 37 - in Zweden

Mijn koppige baby bleef lekker in kleermakerszit in mijn bekken zitten. Rond 30weken begon mijn vk er toch eens over, rond 32 weken haalde ze het pre-historische echo apparaat erbij om te kijken. Dat is dus een apparaat met een heel groot dik beeldscherm en het opstarten duurt 5 minuten; het beeld is een beetje zoals een old-school gameboy spelletje.

Dat was het moment waarop ik toch enigszins nerveus begon te worden. De dino-machine trekken ze hier niet zomaar uit het stof (ALLE echo’s zijn in het ziekenhuis)

Rond 34 weken stofte ze hem nogmaals af maar mijn kind zat nog steeds helemaal zen in mijn bekken. Na deze check waagde ik mij aan een moxa behandeling, een stinkend stokje dat je naast een meridiaan (drukpunt) houdt. Dat schijnt de baby te laten draaien; hier renden vooral de huisdieren zo ver mogelijk weg. 

In week 36 de laatste keer dat ze het apparaat aanzwengelde en een afspraak in het ziekenhuis boekte in diezelfde week voor een uitwendige versie poging. Daar moest ik nuchter aankomen om 09:00 en mijn man moest buiten wachten. (Corona) voor in het geval de bevalling zou starten.

Bij een vriendin van mij was inderdaad de bevalling hierdoor gestart en zij omschreef het alsof er iemand eigenhandig een nier probeerde uit te trekken.

Ik had er zin in! ☹️

In het ziekenhuis aangekomen werd ik vriendelijk naar een kamer begeleidt. Deed ik een wit ziekenhuisshirt aan en er werd een ctg gemaakt om te zien of baby in goede gezondheid is. Daarna kwamen er twee gespecialiseerde dokteren met een mobiel echo apparaat. Er werd flink gekeken, gemeten, gesproken en ik kreeg een goedje geïnjecteerd, waarna mijn hart aanvoelde alsof ik op de vlucht was voor Wile E. Coyote himself.

20 seconden duwden ze wat & ze was zo gedraaid. Fluitje van een cent.

Ik kreeg nog wat te eten, gelukkig, want ik functioneer heel slecht op een lege maag. En een uurtje later stond ik buiten met een baby die hopelijk bleef zitten met der hoofd in mijn bekken. Al met al is mijn uitwendige versie mij echt zó meegevallen!

Ook meegemaakt en ging het ook zo makkelijk? 

@mamainZweden