Snap
  • Zwanger
  • zwangerschap
  • baby
  • #bevallen
  • Laatsteloodjes
  • 38wekenzwanger

Nog heel even zwanger

Ondertussen ben ik 38 weken zwanger en ik vind het laatste stuk best pittig, eigenlijk was dit de zwaarste zwangerschap .

Hey lieve mama’s

Mn laatste weekjes zwangerschap zijn ingegaan! En het is echt super snel gegaan! De eerste weken waren vrij pittig doordat ik eigenlijk altijd misselijk was echt van wakker worden tot slapen gaan en snachts ook. Vreemd genoeg heb ik bijna niet gespuugd.

Toen ik 14 weken was, was het eindelijk over maar werd ik extreem moe en ik bleek een vrij laag ijzer gehalte te hebben, suplementen helpen iets maar pas rond de 25wk kreeg ik iets meer energie.

Bij de eerdere 2 zwangerschappen had ik al bekkeninstabiliteit, bij Eylin 2 jaar daarna nog! En bij Yulan gelukkig door goed te rusten in mn kraamtijd niet heel lang daarna, dus ik ging er wel vanuit dat ze nu weer pijn gingen doen. En helaas dat is ook wel weer het geval. Maargoed door elke week naar de fysio te gaan en mn buik in te laten tapen of dry needling ging het opzich wel, ik heb door de lockdown trouwens amper gewerkt dus de extra rust hielp ook wel! 

Met 36 weken kreeg ik opeens jeuk over mn hele lichaam, ik werd gek en ging googelen, waarna ik gelijk de verloskundige heb gebeld en die stuurde me door naar het ziekenhuis, daar chekte ze mijn bloed op verhoogde galzuren/zouten. Ik kreeg een ctg en een echo. Gelukkig waren mn bloedwaardes wel goed en met de baby ging het ook prima!

Na ruim 1,5 wk werd de jeuk iets beter ik heb cetrizine gekocht en dat helpt! Ik kon in die week niet onder de warme douche want mn huid zat gelijk onder de bulten en ik werd echt gek van de jeuk. Ik had de hoop op een bad bevalling ondertussen opgegeven, maar gister ( met een termijn van 38,3) hebben we het toch er op gewaagt om een bevalbad te bestellen, hopelijk is hij optijd!

Maargoed de laatste loodjes zijn echt het zwaarst, mn bekken doen zoveel pijn, de baby ligt zo diep dat mn lies ook heel veel zeer doet zelfs als ik in bed lig. Ik vind Eylin naar school brengen een mega onderneming en ben echt enorm moe.

Maar boven alles geniet ik nogsteeds van het geschuif van de babyboy en ik verbaas me echt hoe groot mn buik is, again! Het blijft een enorm wonder. 

Ik ben zo benieuwd naar hem!