Snap
  • Zwanger
  • Kinderwens
  • IUI

Nieuwe kansen

Na een rustige decembermaand ben ik me er extra van bewust dat het hele circus opnieuw gaat beginnen, maar we gaan er weer vol goede moed voor!

Op 4 januari ben ik weer begonnen met de Gonal f, dosering 75IE. Op 12 januari volgt de eerste follikelmeting en wederom zijn er drie follikels te zien. Alle drie zo rond de 15 mm. Na overleg met de gynaecoloog (i.v.m. groter risico op meerling) krijgen we groen licht om de inseminatie te plannen.

Vrijdag 14 januari hebben we eerst een afspraak bij het lab en een dik uur later op de poli. We vinden het fijn, want de inseminatie wordt gedaan door Marieke. Zij is inmiddels ons vaste gezicht geworden, dus dat voelt vertrouwd. We hebben een mega goede uitslag vanuit het lab gekregen, dus dat geeft ons hoop i.c.m. drie follikels en mooi dik baarmoederslijmvlies.

Helaas krijg ik op 26 januari alweer last van spotting en word ik op 27 januari ongesteld. Een enorme domper na zulke goede uitslagen. Ik wil ook eigenlijk nergens meer op hopen, omdat het toch steeds op een teleurstelling uitloopt, maar ja, stiekem blijf je dat toch doen.

Op 30 januari zou ik weer starten met de Gonal f, maar ik heb die dag wat klachten die bij Corona passen en ik doe een zelftest. Positief. Kan er ook nog wel bij. Ik start dus niet met de hormooninjecties.

We blijken ook volgens een test bij de GGD allebei Corona te hebben. Deze ronde moeten we dus weer overslaan. Het voelt nu wel minder prettig, omdat het geen eigen keuze is, maar het is niet anders. Hopelijk komt er wel gewoon een eisprong en hebben we in ieder geval op de natuurlijke manier een kans.