Snap
  • Zwanger
  • zwangerschap
  • moeder
  • instagram
  • tweedekindje
  • Mamavantwee

Nieuwe ik, nieuwe wij!

Anderhalf jaar geleden werd ik mama. Mama van Raelyn. De grootste en mooiste verandering van mijn leven. Een jaar geleden pakte ik mijn camera weer op (de camera die ik voor mijn 16e verjaardag heb gekregen) en ben ik weer begonnen met fotograferen. Het fotograferen van het knapste modelletje ooit. Oke, vind ik dan he! Sinds dien ben ik op Instagram gaan groeien. 

Ik noem mezelf absoluut geen influencer en het is ook zeker niet mijn doel om dat te worden. Dus begrijp het woord "groeien" niet verkeerd. Ik ben foto's van Raelyn gaan delen en ben gaan schrijven over mijn leven als mama. Zowel op Instagram als hier, op mamaplaats. En zo is mijn simpele Instagram accountje gaan groeien en heb ik super veel leuke mensen en bedrijven leren kennen. Er is namelijk zoveel er- en herkenning online. Van mede-mama's. Waarvan sommige zelfs vriendinnen zijn geworden. En hoe mooi is dat? Dat ik zelfs mijn beste vriendinnen hierdoor heb leren kennen. Dat is iets waar ik zo dankbaar voor ben. 

Nu komt er voor mijn gevoel een soort einde aan. Ook al blijven mijn vriendinnen, mijn vriendinnen. Mijn Instagram, mijn Instagram en mijn blogs, mijn blogs. Ik ben gegroeid, zowel online als persoonlijk onder de naam sasha.raelyn. Gegroeid als mama, als vrouw, als partner en als vriendin. En nu mogen wij nog zo'n prachtig wonder in ons leven verwelkomen. Ik ben alweer in het laatste trimester van de zwangerschap van Raelyn haar broertje. Al sinds het begin van de zwangerschap wist ik dat ik mijn online naam zou moeten gaan veranderen. En dat vond ik helemaal prima! Na lang nadenken en met behulp van mijn lieve volgers heb ik een andere naam gevonden die bij mij past. Een nieuwe naam, voor een nieuw hoofdstuk. Gaaf!

Dacht ik. Het is blijkbaar iets waar ik moeite mee heb. Afgelopen week wilde ik mijn online naam gaan veranderen. En ik had geen idee dat het me emotioneel kon maken. Dat ik ineens angsten zou hebben. Doe ik Raelyn niet te kort? Heeft ze wel genoeg tijd met mama gehad? Kan ik haar straks nog steeds bieden wat ze nodig heeft en ben en blijf ik wel de mama die ze verdient? Al die vragen kwamen in één klap op me af. Niet omdat ik straks mama van twee ben. Maar omdat ik straks niet meer sasha.raelyn ben. Het is niet meer zij en ik. Niet meer wij, als gezin, met zijn drietjes. Alles is straks anders. En daar ben ik dankbaar voor! Voor het mogen geven van leven aan nog zo'n schatje. Dat wij Raelyn een broertje mogen schenken en dat zij hopelijk, net als ik, een maatje heeft voor het leven met wie zij haar papa en mama deelt. En ik ben dankbaar voor de periode die wij met zijn drietjes hebben gehad. Een hoofdstuk dat wij binnenkort gaan afsluiten. Om een nieuw hoofdstuk te mogen starten, als gezin van vier. 

En voor mij, online, onder een andere naam. Ik heb besloten dat ik 'm pas ga veranderen als ik 100% achter een naam sta. En momenteel laat mijn creative brein mij wat in de steek... Dus deel vooral je ideeën en suggesties hier onder of op mijn Instagram! (die voor nu dus nog @sasha.raelyn is). Wie weet, maakt het vinden van dé naam wel heel veel goed. Want diep van binnen, weet ik dat ik Raelyn altijd de wereld zal blijven geven, zoals alleen haar mama kan.

3 jaar geleden

Het feit dat dit je al onzeker maakt en twijfels geeft, is al een teken van hoe zo’n goede en lieve moeder jij bent ❤️