Snap
  • Zwanger
  • #miskraam
  • #weeslief
  • miskraamverwerken
  • eerstezwangerschap
  • denknavoordatjeietszegt

Niet alle mensen zijn aardig….

… zoals ik in m’n vorige post al had geschreven. Sommige mensen kunnen zo naar doen. We kregen zulke nare opmerkingen naar ons toe geslingerd. Sommige mensen zijden ach wees blij dat kind had toch geen toekomst bij jullie. Jullie zijn te jong.. jullie kennen elkaar nog maar net. ( we waren toen 1,5 jaar samen. Maar we waren zeker van onze zaak wij horen bij elkaar) ach jullie zijn nog jong jullie hebben nog kansen zat. Jho zit er niet zo over in het was toch nog niks. Het was pas echt erg geweest als je nog langer zwanger was geweest. Ik snap gewoon niet zo goed waarom je zulke dingen wil zeggen tegen iemand die net z’n kindje verloren is. Oké misschien was het voor jullie nog niks nee m’n buik was nog niet groot en rond en het was vanaf de buitenland misschien nog niet te zien dat we zwanger waren maar voor ons was het ons eerste kindje waar we al zielsveel van hielden. En omdat we jong waren had het geen toekomst bij ons kunnen hebben? Sorry maar wie ben jij om daar wat over te vinden.  En omdat we jong waren zou het voor ons minder erg zijn dan voor iemand van 30 of 40? Hoezo? 

Ik heb dit eigelijk nog nooit echt met iemand gedeeld maar merk dat ik er toch mee zit nu ik het zo opschrijf. Het is inmiddels al meer dan 2,5 jaar geleden en ik denk er nog vaak aan terug helemaal nu rond de maand maart de maand waarin we je verjaardag hadden moeten  vieren. 

Wat ik iedereen mee wil geven die dit leest denk na voordat je wat zegt en weet je eigelijk niet zoogoed wat je moet zeggen zeg dan niks. Want deze reacties hebben ons zo veel verdriet gedaan. 

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij Jojo99?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.