Snap
  • Zwanger
  • verdrietig
  • teleurgesteld
  • babyshower
  • tweedekindje
  • geenbabyshower

Niemand organiseerde voor mij een babyshower...

Laat ik even vooropstellen: ik vind mezelf niet zielig. Ik ben alleen teleurgesteld. Teleurgesteld in mijn ‘vriendinnen’, in mijn familie. Teleurgesteld in het feit dat niemand moeite voor mij heeft gedaan. Teleurgesteld, omdat ik zelf wel veel moeite doe voor anderen.

Misschien moet ik het even toelichten. Het is mijn tweede zwangerschap, mijn tweede kindje en dus is alles niet meer ‘nieuw’. Ik merk het aan mijzelf, man, familie en vrienden. Iedereen is minder geïnteresseerd dan bij een eerste kindje. Je krijgt minder de vraag hoe het echt met je gaat en minder interesse voor de nieuwe baby. Waar ik bij mijn eerste al veel lieve kaartjes, en zelfs ook cadeautjes kreeg toen ik nog zwanger was, is dit bij de tweede zwangerschap minimaal. Begrijp me niet verkeerd: ik verwacht geen grote cadeaus en het is ook zeker geen must voor een vriendschap of een goede band met familie. Waar het mij om gaat, is dat deze zwangerschap net zo speciaal als de eerste. Ik heb weer een levend mensje in mijn buik die deel uit gaat maken van ons gezin. Een levend mensje die straks deel uit gaat maken van de samenleving. Een levend mensje dat net zo speciaal is als mijn eerste kindje. Een levend mensje die niet minder aandacht verdient omdat het toevallig niet ons eerste kindje is... 

Voor mij voelt het dan misschien niet meer 'nieuw', het is nog net zo speciaal. Zo speciaal dat ik stiekem ook wel had gehoopt dat ik nog even in het zonnetje werd gezet met een kleine babyshower. Even niet mama-zijn, maar even aandacht voor mij en voor de toekomstige baby, ons tweede kindje. En toch heeft niemand voor mij een babyshower georganiseerd. Verwachtte ik grote cadeaus? Nee, dat zeker niet. Ik had gehoopt op het even (met afstand, virtueel desnoods) samenzijn. Even die aandacht die ik (?) en de baby verdienen. 

Komt het door de corona tijd? De gekke tijd waarin we nu leven waardoor alles even op pauze lijkt te staan? Ik heb zelf twee Corona proof babyshowers meegemaakt van naaste vriendinnetjes. Dus daar zou het niet aan moeten liggen. Dit was wel van hun eerste kindje. Is dat het dan? Of komt het omdat ik het niet waard ben? Heb ik zelf te weinig aandacht gegeven aan anderen en teveel aan mezelf? Zullen ‘ze’ het er wel over gehad hebben, maar was het teveel moeite om iets te organiseren?

Op social media volg ik veel vrouwen die zwanger zijn van de tweede of derde. Voor hen is wel iets geregeld. Alles Corona proof, maar er is wel moeite gedaan. Uiteraard moet ik mezelf daar niet mee vergelijken en waarom zou ik hier een big deal van maken. Maar toch, ik ben verdrietig omdat die moeite voor mij niet is gedaan. Terwijl ik het gevoel heb dat ik die moeite wel voor anderen doe. 

Wat ook de reden is, ik vind het jammer. Ik ben teleurgesteld en zal ook niet meer snel zelf zoiets gaan organiseren. Misschien is dat krom en moet ik niet kwaad met kwaad bestrijden. Toch blijft het steken en vind ik het moeilijk. Er over beginnen is ook zo wat. Het is bijna genant om te vragen. En nu komt het volgende dilemma: wat als ik straks bij andere vriendinnen wel bij de babyshower voor een tweede kindje wordt uitgenodigd... To go or not to go?

3 jaar geleden

Lief dat je de moeite neemt om op mijn verhaal te reageren. Misschien moet ik die 'regel' ook maar gaan toepassen en alleen naar 1 babyshower per vriendin gaan, juist ook om mijn eigen verwachtingen te managen. Dankjewel voor je reactie :)!

3 jaar geleden

Dankjewel voor je reactie, erg lief. Ik schrijft dit ook van me af om het te kunnen relativeren en daar help je mij mee :). Het klopt inderdaad dat ik goed ben in organiseren en vaak met dit soort ideeën kom. Juist omdat ik zelf ook vaker bij babyshowers ben geweest van familie/vriendinnen van een tweede kindje, 'verwachtte' ik dit eigenlijk ook. Weer een les voor mij om mijn verwachtingspatroon aan te passen voor de toekomst.

3 jaar geleden

Hè wat jammer dat je dit zo voelt!! Ik vind een 2e kindje net zo bijzonder als de eerste, maar de babyshower draait toch meer om het 'moeder worden'. Ik krijg nu ook de 2e en hoef al die poppenkast niet nog een keer hoor. Dit kind wordt net zo gewaardeerd door iedereen, maar voor t eerst moeder worden is nou eenmaal t bijzonderst. Zelf ga ik ook maar naar 1 babyshower per vriendin... Straks wil n vriendin 7 kinderen, dan blijf k aan de gang!! 😅

3 jaar geleden

Bij ons in de vriendengroep is er ook bij niemand die zwanger was van de 2e een babyshower georganiseerd, heb het idee dat dat ook niet heel gebruikelijk is. Wat niet wil zeggen dat het natuurlijk nooit gebeurd. Maar in je blog lees ik dat je je afvraagt of het aan jou ligt. Ik kan dat natuurlijk niet met 100% zekerheid zeggen maar de kans dat het aan de omstandigheden ligt (2e kindje, corona, iedereen die vooral bezig is met alles combineren in deze gekke tijd) lijkt mij vele malen groter. Daarnaast klinkt het alsof jij heel sterk bent in organiseren, dat je daarin misschien ook wel een leider bent, degene die met het eerste plan komt? Maar niet iedereen gaat dat even natuurlijk af en vindt het even makkelijk dus misschien dat dat ook nog een rol speelt? Ik gun je in ieder geval dat je het los kan laten en lekker geniet van al het moois wat er wel is!