Snap
  • Zwanger

Nesteldrang of koopdrift?

Liep ik vroeger de rekken met kinderkleding altijd straal voorbij, nu ik zwanger ben kan ik de HEMA niet meer uitlopen zonder iets te kopen!

Nu ik 30 weken zwanger ben begint het baby'tje in mijn buik steeds echter te worden. Hij laat me elke dag even voelen dat ie er is door met een voetje, elleboog of handje (geen idee wat het is) even tegen mijn buik te boksen of schoppen. We verheugen ons heel erg op zijn komst en er verschijnen steeds meer babyspullen in huis. Nesteldrang, noem ik dat liefkozend. Koopdrift, vindt mijn vriend.

Ik hoef echt niet van alles het nieuwste van het nieuwste. Ik heb voor een zacht prijsje een schattige commode en ledikant gevonden op Marktplaats, de wieg hebben we geleend en de oma van mijn vriend is aan het breien geslagen. Zo lief! Maar toch kan ik de HEMA niet in lopen zonder er weer uit te komen met een nieuw rompertje, truitje of broekje. Altijd handig om iets met korte mouwen te hebben voor als het warm is, of in een maat waar ik nog niet zoveel van heb. Achja, ik heb altijd wel een excuus.

En dan heb ik nog een zwakke plek: Instagram. Sinds ik zwanger ben, ben ik allerlei accounts gaan volgen met de hipste babykleding en babykamers. Superleuk, maar ook gevaarlijk voor een aanstaande moeder die natuurlijk het allerleukste kind op de wereld gaat zetten. Gelukkig ben ik nuchter genoeg om niet impulsief allemaal kleertjes met ananasprints te bestellen, a 20 euro per broekje dat mijn kind maar vier weken aan kan. Maar ergens zou ik het stiekem best wel willen!

Ik ken moeders die nog nooit een voet over de drempel van de Prenatal hebben gezet omdat ze alles voor hun baby-uitzet van familie en vrienden hadden gekregen. En dan bedoel ik echt alles he, van mutsjes en slaapzakjes tot box en kinderwagen. Eerst was ik daar best een beetje jaloers op, lekker makkelijk! Maar eigenlijk vind ik het gewoon hartstikke leuk om mijn hormonen af en toe hun gang te laten gaan in een willekeurige babywinkel, de auto vol te laden en thuis een nieuwe lading verse babykleertjes op te vouwen en te bedenken hoe ons kindje daar straks in op het aankleedkussen ligt.

Is dat koopdrift? Het hoort ook een beetje bij de voorpret denk ik, en voor mij draagt het ook bij aan het moedergevoel. Misschien kunnen al die mooie spulletjes en kleertjes me straks niets meer schelen als er een huilend jochie op de commode ligt die zijn derde pakje van de dag heeft ondergespuugd, maar dan heb ik er nu in elk geval plezier aan gehad.

En dan heb ik het nog niet eens over de kleren die ik voor mezelf heb gekocht sinds ik zwanger ben. Drie broeken, twee korte broeken, twee jurken en een stuk of 10 shirts en bloesjes. Is dat veel? Hoe is met jullie koopdrift qua babykleertjes en zwangerschapsmode? 

 

7 jaar geleden

Ik heb het niet alleen met kleertjes! Ook de koopdrift qua voldoende wcpapier/wasmiddel/afwasmiddel/douchegel/shampoo. Alles moet op voorraad zijn want stel dat het plotseling begint! En dan moet ik de beschuiten/muisjes/koffie/melk/koekjes/cakemixen/drinken niet vergeten. Ojah, en nieuwe handdoeken! Echt nodig was het niet, maarja allemaal verschillende kleuren kan toch ook niet? dus hup naar de hema een stapel hagelwitte nieuwe handoeken gekocht. Soms word ik moe van mezelf, en mijn man van de slinkende bankrekening ;)

7 jaar geleden

Heb heel slecht nieuws voor je.., dat gaat niet meer over???? Nog steeds vind ik altijd wel weer iets van ie nodig heeft, speelgoed, kleertjes en alle andere dingen.. Daarbij is het straks ook weer zo leuk om nieuwe kleding voor jezelf te kopen. Dus zou je man maar gaan waarschuwen!

7 jaar geleden

Van de eerste wel een overvolle kast met vanalles en nog wat. Verder ook alles nieuw aangeschaft behalve de babykamer en de box... heb zelf altijd maar minimaal positiekleding aangeschaft omdat ik dit zonde van het geld vond. Veel shirts pasten nog gewoon door de elasticiteit. Toen ik zwanger was van de tweede bedacht ik me met 7 maanden dat ik toch echt nog het 1 en anders moest gaan aanschaffen ???? Heel verschillend dus.

7 jaar geleden

Heel herkenbaar! Ik kan je alvast verklappen dat de nesteldrang waarschijnlijk niet over gaat na de geboorte van je kindje, spreek uit eigen ervaring! Mijn kerel (9 weken oud) heeft meer kleding in zijn bezit dan zijn papa.. Ik beleef er oprecht plezier aan als hij er leuk uit ziet, hoe erg dat ook mag klinken.. Hema, Zara, H&M, ik kan er beter niet meer komen! Wat zwangerschapskleding betreft, heb drie broeken, een jurk en vijf bovenstukken aangeschaft. Pastte heel lang in mijn 'normale' bovenstukken.