Snap
  • Zwanger

Nesteldrang begint al vroeg…

Hi mede-mama’s (to be). Ik ben Jane, 34 jaar oud en in verwachting van de tweede. Nu 8 weekjes zwanger. Spannend!

Bij Raf, de eerste (nu ruim 2 jaar oud), had ik pas helemaal op het einde van mijn zwangerschap ‘last’ van nesteldrang. Vanaf 2 weekjes voor mijn verlof ging het los… Ivar, mijn man, moest ALLES in huis fixen. Muren nog een keer goed in de verf, nog even snel een nieuwe badkamer en eindelijk de tuin afgemaakt. Ikzelf leefde me uit met kaarsjes, dekentjes en natuurlijk het steeds verder tot in detail uitbreiden van de babykamer. Heerlijk!

Nét op tijd was alles pico bello in orde, nu kriebelt het al na 2 maanden!

Mijn man vindt het maar niets, de nesteldrang is in volle gang. Ik wil thuiskomen in een lekker, warm, gezellig en sfeervol huis. Ik probeer hem uit te leggen dat ik er ook niets aan kan doen… Maar een spontane huilbui als ik na een dag hard werken thuiskom in een donker en rommelig huis is al meerdere keren voorgekomen. Herkennen jullie dit soms ook?

Ivar heeft dé oplossing!

Ivar voelde de bui al hangen en kreeg via een collega een goede tip: apparaten op afstand bedienen. Zo kom je altijd gezellig thuis! Na een drukke verjaardag van een neefje zaten we in de auto op weg naar huis. Raf lag al binnen 2 minuten te slapen (fijn)! Ivar gaf me zijn telefoon en legde uit wat ik moest doen…

Via een app (KPN SmartLife) zette ik vast een aantal lampen thuis aan. Een in de hal, makkelijk als we met een slapende Raf op ons arm binnenkomen en voor de gezelligheid de lampen in de woonkamer. Nou, perfect thuiskomen kan ik je vertellen… Ook vertelde Ivar dat in het najaar de mogelijkheid er is om de thermostaat op afstand te bedienen met SmartLife. Handig voor de komende winter én goed dat je de temperatuur kunt regelen via weekschema’s. Of je regelt het naar je eigen behoefte...

Gezelligheid voor mij en veiligheid voor Ivar

Nou, ik ben blij! Niet meer in het donker thuiskomen… Jammer alleen dat deze app de rommel niet opruimt ;) Ook mijn man is blij want KPN SmartLife geeft een seintje als er bijvoorbeeld nog ramen openstaan in huis.

Ook kan je er een alarmsysteem aan koppelen. Wie weet, aangezien we binnenkort op vakantie gaan en ons gezinnetje groter wordt… Zo kunnen we als we weg zijn thuis met de lampen ‘spelen’ net alsof er iemand thuis is. Door een bewegingssensor te installeren bij een deur of raam krijgen wij een appje wanneer er iets gebeurt in huis. Eigenlijk sowieso wel fijn met twee kleine kids, extra veiligheid.

Nu kan ik, na gezellig thuiskomen in een veilig huis, weer fijn verder met ‘nestelen’. Heb zojuist een stofje besteld op internet… Wil er nieuwe kussenhoezen van maken voor op een bankje op de babykamer.

Wanneer had jij last van nesteldrang en hoe uitte zich dat?

Lijkt jou KPN SmartLife trouwens ook handig? Dan kun je nu aanschaffen met 20% korting :) Gebruik de kortingscode: mamaplaats.

7 jaar geleden

What a pleasure to find someone who idinitfees the issues so clearly

7 jaar geleden

Ik had direct toen ik zwanger was de behoefte om het huis veilig te maken. Zo hebben we op de achterdeur een nieuw slot gezet en de volgende stap is een alarmsysteem voor de zekerheid. Ook aangezien we bijvoorbeeld vaak bij de overburen zitten en dan met babyfoon de kleine in de gaten houden. Ik ben er niet altijd even gerust op...

7 jaar geleden

Staat ook in de foto, zie ik: 'Gesponsord artikel'. Ik vind 'm leuk. Lijkt me best handig om vanuit de auto vast de lampen aan te zetten! Ga het eens voorleggen bij m'n mannetje ;)

7 jaar geleden

Laat reclame blogs achterwege aub. Verpest het.