Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Nesteldrang

Ik ben vandaag 37 weken zwanger en twee dagen. Vandaag ben ik met mijn man en dochter op controle geweest in het ziekenhuis en gelukkig was alles goed.

De afgelopen weken heb ik ontzettende nesteldrang en mijn man wordt helemaal gek van mij.

Ik ben alle kasten aan het opruimen. Alles pak ik in mijn handen en bekijk ik nog of ik het nog nodig heb. Wat ik niet meer nodig heb gooi ik weg.

Verder maak ik overal nette stapeltjes van en het moet precies netjes in bakjes liggen. Als mijn man iets nodig heeft, dan wil ik het perse pakken omdat ik een heel systeem heb gemaakt en het mag niet in de war komen te liggen.

Gisteren wilde mijn man iets terugleggen in de kast en toen riep ik, dat doe ik wel omdat de kast anders weer een rotzooi wordt.

Dinsdag heb ik alles weer schoongemaakt. En verder ben ik de hele dag alleen maar bezig met opruimen, stofzuigen, schoonmaken.

Mijn dochter wil heel graag spelen en dat is logisch en ik word gek van de rotzooi van haar speelgoed. Het meeste doe ik ’s avonds omdat mijn dochter dan slaapt en dan kan ik uren bezig zijn. Gelukkig is mijn lijst bijna af van dingen die ik af wil hebben voordat ons tweede kindje geboren wordt.

Ik wil vanavond en morgenavond nog veel opruimen en dan ben ik denk ik klaar. Heel misschien van het weekend nog een paar dingen.

Mijn man zuchtte al, ik ben blij als de baby er dadelijk is en dat je weer normaal bent;)

10 jaar geleden

Succes met de verbouwing! En nog een fijne zwangerschap toegewenst.

10 jaar geleden

haha heerlijk herkenbaar, al ben ik nu bijna 36 weken zwanger en staat er bij ons de komende weken nog een verbouwing op stapel! Maar wel vrij en het huis lekker ruim willen hebben. Ach het is gezond toch die nesteldrang? mijn schoonmoeder zegt altijd, als je de ramen begint te lappen dan is het zover..... dus zolang dat nog niet het geval is moet je man nog maar even geduld met je hebben, misschien kan hij er nog wat van leren ;-)

10 jaar geleden

bedankt voor je reactie!

10 jaar geleden

hahah wat leuk om te lezen! snap dat je er zelf een beetje gek van kan worden dat de rest je niet begrijpt hihi hier was het precies het zelfde. Hoewel de dag dat ik bevallen was (in het zh) en nog een nacht en een dag moest blijven heeft mijn vriend het hele huis op kop gezet en alles maar dan ook alles gepoetst (alles was brandschoon maargoed) en ook een heel systeem in de kleding kast van de kleine gemaakt (helaas heel anders dan ik had gedaan dus toen ik weer thuis was heb ik alles weer anders neergelegt haha) succes met de laatste loodjes!