Snap
  • Zwanger
  • #zwanger
  • #angst
  • #momtobe
  • #pregnant

Nachtmerries tijdens de zwangerschap

Oude en nieuwe angsten
Mama Marlies's avatar
5 jaar geleden

Ik heb tijdens mijn zwangerschap 10 keer gedroomd, dat ik na de bevalling zonder man en kind in een kamer lag en niet kon bewegen. Ik hoorde wel dat het slecht ging met mijn meisje maar kon er niet heen. Uiteindelijk werd mijn meisje geboren met een keizersnede en ik lag zonder man en kind bij te komen toen ik hoorde dat mijn dochtertje erg ziek was en naar de neo moest. Ik kon doordat de verdoving nog niet was uitgewerkt me dus idd niet bewegen. Ik heb al vaker gehad dat als ik iets meerdere keren droom het dan uitkomt, maar dat is niet altijd, dus was als nog onverwachts en bizar. Met mijn dochtertje is het trouwens helemaal goed gekomen.

CDT's avatar
5 jaar geleden

Hoi Charissa, Nachtmerries zijn verschrikkelijk! Ik wil je graag mee geven: praat erover! Ik heb dat namelijk niet gedaan, uit schaamte. Mijn nachtmerries werden alleen maar erger.. en heb me van alles en iedereen afgesloten om mijn kind te kunnen beschermen. Leuke uitstapjes zijn voor mij niet leuk en zei daarom altijd nee, en verzin ik wel iets om niet te gaan. Als ik wel iets ondernam en het zweet brak me dan niet uit komt het snachts, maar dan op de meest nare manier.. Films met kinderen kan ik ook niet meer kijken, als er met een kind iets gebeurd. Gebeurd dat in mijn nachtmerrie ook met mijn eigen kind, maar dan erger.. Dit is alles heeft grote impact op mijn leven, en ben dan ook inmiddels gescheiden. Mede/grote deels door hier niet over te praten.. (PS, ik heb inmiddels hulp van een psycholoog)

Puurgeluk's avatar
5 jaar geleden

Toen ik zwanger was droomde ik ook vaak naar. Zo droomde ik eens dat mijn dochter van de trap zou vallen (we hebben 2 open trappen) nog voordat ze geboren werd zaten er traphekjes kan ik je vertellen?. Fijne zwangerschap nog en hopelijk heb je voortaan alleen maar mooie dromen!

Futuremom90's avatar
5 jaar geleden

Ik snap je angst. Ik droom ook altijd raar. En ben/was ook altijd dat ik geen goede moeder zou zal zijn. Zo heb ik sinds de bevalling al een aantal keer gedroomd dat ik mijn kind alleen thuis laat en ik daar pas later op de dag achter kom. En dat ik dan gauw naar huis toe wil gaan, maar dat dit door allerlei gebeurtenissen niet lukt.

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij CharissaCarli?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.