Snap
  • Zwanger

Naar de huisarts.. GPB of toch niet?

Ga ik er wel voor? Of ga ik er niet voor? Toch maar eerst info halen bij de huisarts....

Ooit.. in 2005 had ik een doorverwijzing van de huisarts om naar een dietiste te gaan.

Toen werd ik zwanger. En ben ik daar niet mee door gegaan. In 2012 heb ik best wel goed Koolhydraten arm gedaan. Ik was 24 kg afgevallen. Daarna kwamen die er gestaag weer aan in 2 jaar tijd. En ook geen drive meer gehad om ermee te beginnen.

Vorig jaar was een beetje de druppel. In mijn omgeving heb ik 3 mensen die ook een Gastric Bypass hebben gehad. Ik heb me vaak afgevraagd of dat dan niks voor mij zou zijn?
Alleen moet je dan wel toegeven dat zelf afvallen niet lukt. Toen ik me daar eens over nagedacht had, was dat niet zo'n groot punt voor mij. Ik kan best goed toegeven of iets wel of niet lukt.

Na verschillende gesprekken met verschillende mensen ben ik toch de drempel over gegaan. Vooral ook omdat mijn dochters vlot 6 kilometer wandelen en ik al doodmoe ben als ik er 3 heb gelopen. 

Ik heb 1 week de tijd nodig gehad om de huisarts te bellen. Maar eindelijk de stap genomen. Mijn eigen huisarts was met verlof. Toen ben ik bij een vreemde vrouwlijke huisarts gekomen. Wel zo fijn om helemaal blanco je verhaal te doen.

Op 17/12/15 mocht ik erheen. Ze vroeg wat mijn redenen waren. Nouja, vooral een gezonder leven te gaan leven. Dat mijn kinderen 6 km wandelen en ik maar 3 km. Dat ik nog geen klachten heb en die dus wil voorkomen. Dat ik mijn BMI had berekend en op 41.8 uitkwam. Dat ik had gedacht dat Morbide obesitas alleen mensen zijn die bijna niet meer kunnen lopen, daar zat ik nog verre van verdaan! 

Ze kon me de informatie geven waar ik om vroeg. En ook meteen een doorverwijzing. 

Daar schrok ik erg van.... Ik kwam eigenlijk alleen voor informatie...
Haar reactie was: "Je kan ermee doen wat je wilt. Weggooien, bewaren, of gebruiken" 

Ik was gerust gesteld. Na een tijdje op internet rondspeuren kwam ik tot de conclusie dat mijn doorverwijzing voor de Obesitas kliniek in het Maxima Medisch Centrum moest worden. Dat heb ik bij de huisarts doorgegeven. En zo kreeg ik al snel de doorverwijzing binnen... 
Wordt vervolgd...

 

7 jaar geleden

Heel benieuwd welk pad je ging bewandelen!