Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

De naamkeuze

Fleur, Kimberley, Jacob, Cindy, Storm, Merel, Vlinder, Stijn, Dylan, Jan, Sofie, Milan, Bloem, Sterre, Indy, Joep, Ot, Wesley, Sam, Mees, Keet..... Zoveel namen, zoveel smaken. Wat wordt jouw naamkeuze?

Fleur, Kimberley, Jacob, Cindy, Storm, Merel, Vlinder, Stijn, Dylan, Jan, Sofie, Milan, Bloem, Sterre, Indy, Joep, Ot, Wesley, Sam, Mees, Keet..... Zoveel namen, zoveel smaken. Wat wordt jouw naamkeuze?

Een naam kiezen voor je ongeboren baby is één van de belangrijkste keuzes die je maakt. Deze naam draagt je zoon of dochter immers zijn / haar hele leven. De naam moet bij jullie passen en natuurlijk ook bij de achternaam. Met een partner met enigszins dezelfde smaak kun je er heel snel uit zijn, maar dat is natuurlijk een heel ander verhaal als jullie op namengebied een totaal verschillende smaak hebben. Daarnaast moet je de keuze maken of je kindje vernoemd wordt naar een familielid of niet.

Wij zelf waren er bij onze eerste dochter eigenlijk zo goed als meteen uit.  We houden allebei van korte, Nederlandse namen, maar willen geen naam uit de top 10, met het risico dat nog een paar klasgenootjes dezelfde naam zouden hebben. Al jaren heb ik voor een meisje de naam Imke in mijn hoofd. Past bij mijn naam ( Nienke ), is kort en krachtig, stoer, maar toch ook heel meisjesachtig. Daarnaast is deze naam gemakkelijk uit te spreken, maar komt niet extreem vaak voor. Ook de betekenis vond ik mooi: groot,geweldig. Gelukkig was / is mijn vriend het hier helemaal mee eens.

Voor ons tweede meisje was het een stuk moeilijker. Heel veel namen zijn de revue gepasseerd: Anne ( omdat het behalve een mooie naam, de titel is van een prachtig liedje van Herman van Veen ), Mirte ( vonden we niet toch niet zo mooi bij Imke passen ) en zo kan ik nog wel een paar namen noemen.

Toen ik een kleine 6 maanden zwanger was, beviel mijn zusje van een schattig meisje; Nine genaamd. Naast de geboorte- advertentie van Nine zag ik in de krant een advertentie staan met de naam Sare. Dit betekend vorstin en vonden we allebei meteen een hele mooie naam. Als Nine die dag niet geboren was, had onze jongste waarschijnlijk nooit deze naam gekregen, omdat wij deze naam simpelweg nog niet kende....toeval of niet? Af en toe is het wel lastig als mijn jongste SarA wordt genoemd, maar dat went van zelf.Vanaf ze heel klein is zegt ze:''SarE"!! ( en haar grote zus trouwens ook )

Wij staan nog steeds 100% achter onze naamkeuze.

Hoe zijn jullie aan de naam / namen van jullie kinderen gekomen? Zit daar een prachtig verhaal achter of was de keuze juist heel simpel? Ik ben benieuwd!

 

 

10 jaar geleden

Echt leuk! Daar is over nagedacht.

10 jaar geleden

de naam van mijn ventje wist ik al voordat hij in de maak was. Ik wist dat als ik een jongen zou krijgen hij destan zou gaan heten. de verbastering van destiny. maar toen ik zwanger was zag ik dat destan al een paar keer vergeven was aan een kindje en dat wilde ik niet. voormij was dit een unieke naam. Om toch de naam te kunnen blijven houden hebben we er een streepje boven gezet dus destàn . Hij heeft nog twee namen. Floriën dat betekend bloeiend en Xayin dat betekend lang verwacht. Vol uit wordt het dan Floriën Xayin Destàn. Net als zijn moeder is de laatste naam zijn roepnaam en daarbij is de afkorting FXD ook nog eens een hele mooie want het lijkt net of er fixed staat en dat is hij wel als reageer buisbaby

10 jaar geleden

Twee jongens, twee stoere Hollandse jongensnamen. Beide keren hadden we wel een lijstje gemaakt met een top tien maar de top 3 en nummer 1 daarvan wisselden nooit. Nummer 1 bleef altijd op nummer 1 staan. We hadden wel bij de eerste een 'werknaam' en op het laatst in de zwangerschap ging ineens twijfelen of we niet die werknaam als echte naam moesten gebruiken! Ik was zo erg aan het twijfelen gebracht dat ik het echt even niet meer wist. De mevrouw die langskwam voor de intake van de kraamzorg vertelde toen dat je moest afwachten tot de baby geboren was en dan zou je 'zien' welke naam de juiste was. Ik geloofde er geen bal van, maar toen Oudste geboren was wist ik inderdaad meteen dat het toch naam nummer 1 moest worden en niet de werknaam. Voor Jongste eigenlijk hetzelfde, hier hebben we niet eens een lijst met namen gemaakt. Het was meteen duidelijk welke naam het ging worden. Ook nooit onenigheid met elkaar over gehad, we zaten perfect op 1 lijn. Ook voor als een van beide een meisje geweest zou zijn, hadden we ook een naam klaarstaan. Dat is ook de enige die ik hier wil noemen, als het een meisje was geweest hadden we haar Julia genoemd... Prachtige naam, vind ik nog steeds.

10 jaar geleden

Allebei over namen aan het nadenken, toen we al wisten dat ze een dochter is, ik opperde jaimy mijn partner vond dat meer voor een jongen maar zegt hij Janey vind ik wel mooi voor een meisje.