Snap
  • Zwanger
  • #tweeling
  • #miskraam

Mooi vooruitzicht, verdrietige wending 👼🏼👼🏼✨🌈

Woensdag 28 april: Een positieve test! Was het misschien iets te snel? Neehoor! Wij vonden van niet, al zullen er veel mensen er anders over denken wij wilden hier voor gaan.

Het moment dat je een positieve test in handen hebt ben je in gedachten al zo’n 8 maanden verder. Er schieten allerlei namen door je hoofd, gedachtes over het geslacht en je bent al bijna bezig met het inrichten van het kamertje. YES! Een broertje of zusje voor Frenkie.

Gelijk even spieken op Google wanneer de uitgerekende datum ongeveer zou zijn en natuurlijk moet de verloskundige ingelicht worden. Toch weer spannend hoor allemaal. Wel leuke spanning natuurlijk.

Op woensdag 26 mei is het dan zover, de eerste echo. Op dit moment ben ik 9 weken zwanger. Oh oh oh wat zijn we toch weer zenuwachtig. Ik had al de enige grapjes gemaakt over een tweeling. Nou ja.. grapjes? Mijn gevoel wist het zeker; Het zijn er twee hoor! Ik had zelfs nog een filmpje opgenomen voor de echo want ik wist (bijna) zeker, het is een tweeling.

De verloskundige zet het apparaat op mijn buik maar er is niet veel te zien. Het zweet staat op m’n voorhoofd… Misschien ben ik toch te vroeg? Is er daarom niks te zien? Ze vertelt mij dat ik even moet gaan plassen zodat ze met een inwendige echo kan kijken. Ondertussen voel ik m’n ogen nat worden… oh het zal toch niet?

Wel twee vruchtzakjes, geen kloppende hartjes…

Je ergste gedachtes worden werkelijkheid. Is dit echt? Zeg me alsjeblieft dat dit een of andere rare droom is?! Maar helaas, we leven in de werkelijkheid. We krijgen wat folders mee en een shitload aan informatie wat ik binnen no-time natuurlijk weer vergeten ben. Je weet dat dit kan gebeuren, je weet ook dat het vaak gebeurt maar je gaat er nooit vanuit dat het jou ook kan overkomen. Naïef eigenlijk? Je hart breekt want in je gedachten gebeurt dit helemaal niet, in gedachten heb je over een paar maanden een baby. Of 2 baby’s. Shit zeg, voelde ik het toch goed. Of naja, misschien toch ook weer niet want hier had ik ons niet op voorbereid. 

Lieve mama’s; we zijn niet alleen! 🤍

2 jaar geleden

🤍

2 jaar geleden

Heel veel sterkte! Het is zo afschuwelijk om mee te maken😥