Terug
Blog header image

Moet ik naar de huisarts?

Iemand die hier ervaring mee heeft? In mijn jeugd ben ik gediagnosticeerd met lager liggende eierstokken. Okee?! Dus?!

Iemand die hier ervaring mee heeft? In mijn jeugd ben ik gediagnosticeerd met lager liggende eierstokken. Okee?! Dus?!

Voor mij betekende dat destijds niet veel, althans wat minder ongesteld worden, ik hing de vlag uit. Door de lager liggende eierstokken, vloeide mijn bloed dus terug de buik in. Dit resulteerde in een chronisch ontstoken buikvlies. Door middel van een zwaardere pil en die doorslikken zodat ik maar 4 x per jaar ongesteld wordt, op dokters advies, was ik geholpen. Geen rugpijn meer, geen buikpijn meer, geen flauwvallen meer, eindelijk een zelf te bepalen cyclus.

Gemiddeld duurt het een jaar om zwanger te raken, dat ik dan een jaar lang weer gezegend ben met rugpijn, buikpijn, flauwvallen heb ik er 200 % voor over. Ik ben al heel dankbaar als dan blijkt dat ik uberhaupt zwanger kan raken. Dat is natuurlijk bij iedereen de vraag, maar bij mij helemaal. Zeker omdat het bij mij daar beneden maar een "rotzooitje" is. 

Nu ik mij echter aan het voorbereiden ben op een aankomende zwangerschap ( over 3 maanden beginnen ), baart me dit zorgen. Als ik hier informatie over opzoek op internet is er werkelijk niets te vinden. Zou ik nu echt de enige zijn,die hier mee zit.

Betekent dit dat ik me geen zorgen hoef te maken? Of heeft dit een andere/medische naam? Ben ik te overbezorgd? Het gaat wel over mijn toekomstige kind....Hoe sneller ik erbij ben, hoe sneller we kunnen handelen, maar moet ik hier nu een probleem van maken?

Heb ik net zoveel kans als een ander persoon om zwanger te raken? Zelf ben ik bang voor een grotere kans op een buitenbaarmoederlijke zwangerschap. Waar ik dit op baseer? Nergens op natuurlijk, ik ben maar een leek. Toch haal ik mij de vreemdste dingen in mijn hoofd en baart het mij zorgen.

Dames, willen jullie mij helpen? 

- naar de huisarts?

- niet zorgen maken?

- naar de gyneacoloog?

- afwachten?

Lindsy83
6 jaar geleden

Ik zou met dit soort vragen zeker even anar de huisarts gaan. Al is het maar voor je eigen gemoedstoestand. Antwoorden kan ik je helaas niet geven, maar er zal vast een mogelijkheid voor je zijn! Heel veel succes alvast!

Anoniem
6 jaar geleden

Even naar de HA gaan. Of een verwijzing naar de gynaecoloog. Deze kunnen je het beste adviseren. Heel veel succes!

LVC
6 jaar geleden

Bedankt voor je tip! Wordt vervolgd....

LVC
6 jaar geleden

Bedankt voor je tip! Wordt vervolgd.......

Blog header image

DE GEZELLIGSTE PUZZELTIJD VAN HET JAAR

Jan van Haasteren Junior

Wie kent ze niet, de creatieve en humoristische puzzels van Jan van Haasteren Junior. Elke puzzel heeft zijn eigen verhaal.

De perfecte tijd om te gaan puzzelen

Het wordt donkerder in huis, de kaarsjes staan aan, een heerlijk moment om samen te puzzelen. Je gedachten op nul en helemaal in de puzzel verzinken. Met één doel, de puzzel op te lossen.

Wist je dat als jongere kinderen puzzelen ze een betere hand- oogcoördinatie ontwikkelen? Kinderen hun geheugen wordt gestimuleerd, welk stukje paste niet en welke zou dan wel kunnen passen? Ook leren ze door te gaan als het even niet lukt en in oplossingen te denken.

Herken je dat gevoel ook? Dat geluksgevoel als je weer een puzzelstukje op de juiste plek hebt gelegd? Dopamine komt vrij in je hersenen als je een stukje weer goed gelegd hebt, ook wel het gelukshormoon genoemd. Hierdoor word je blij, krijg je een voldaan gevoel en zin om de puzzel af te maken.

Op zoek naar herkenningspunten 

Jan van Haasteren Junior zijn niet zomaar puzzels. Dat Jan van Haasteren een striptekenaar is geweest is wel te zien in zijn puzzels. Je kan helemaal in je gedachten verdwijnen in de puzzel. Je eigen stripverhaal bedenken. Al puzzelend kom je allerlei verschillenden karakters tegen.

Heb jij de kenmerkende Jan van Haasteren items al weleens gevonden, als de haaienvin, schildpad, superslak of de handjes? Deze zijn vaak te vinden in de puzzel. Uren lang kijkplezier na een voldaan gevoel van het maken van de puzzel.

Wij zijn dol op de Junior puzzels van Jan van Haasteren, na het laatste stukje gelegd te hebben bedenken we ons eigen verhaal erbij en vertellen deze aan elkaar. Dit wekt de leukste momenten op! Humor, dat heeft Jan van Haasteren wel!

Als je ze zelf wil bestellen, als cadeautje voor de feestdagen bijvoorbeeld (tip!), dan kan dat hier. Veel puzzelplezier! 

Deze blog is geschreven in samenwerking met Jumbo Games. 

Blog header image

Sinterklaasavond met PLUS

Het heerlijke avondje staat weer voor de deur. De leukste tijd van het jaar vind ik zelf. De dagen worden korter en het is langer licht. Dat betekent voor mij gezellig samen op de bank met de openhaard en kaarsjes aan. En uiteraard met wat lekkers. Eerst boodschappen doen. 

Sinterklaas

Voordat we lekker kunnen smikkelen op de bank met deze donkere dagen voor Sinterklaasavond, gaan we boodschappen doen. Wij komen graag bij PLUS omdat daar fijne aanbiedingen zijn. Ik blijf toch een Nederlander zullen we maar zeggen, haha. Buiten de aanbiedingen is het vers gesneden beleg van PLUS onze favoriet! 

Voor Sinterklaas hebben ze ook een ruim assortiment aan lekkernijen. Zoals chocoladeletters in vele verschillende smaken, pepernoten in vele verschillende smaken, chocolade Sinterklaasjes, banketstaaf of speculaastaart en nog veel meer. Persoonlijk vind ik de pepernoten van het eigen huismerk heerlijk knapperig. Ook die met chocolade eromheen vliegen er hier thuis doorheen. Ook altijd erg handig voor het schoentje zetten om de schoentjes te bestrooien.

Onze favorieten 

Waar ik nog meer voor naar de PLUS ga is het ruime assortiment aan groente en vlees. Persoonlijk ben ik vaak een beetje inspiratieloos als het om avondeten gaat. Op de website van PLUS kan je veel recepten vinden, erg handig als je, net als ik, inspiratieloos bent. Je kunt het heel makkelijk online bestellen of je maakt een lijstje en gaat dan naar de winkel. Net wat je makkelijk vindt.

Online boodschappen doen

Moeder Teresa hier vergeet altijd boodschappen te doen en moet dan soms per week wel 8 keer op en neer naar de supermarkt. Gelukkig hebben ze online boodschappen uitgevonden. Daar kun je fijn per categorie zien wat je besteld hebt. Echt heel handig en praktisch als je net zo’n chaoot bent als ik. 

Waar gaat jullie voorkeur naar uit? Online of winkel? En doen jullie meteen voor de hele week boodschappen of lekker 3 keer op een dag? 

Voor het heerlijke avondje van Sinterklaas heb ik lekker strooigoed in huis gehaald. Ook lekker broodjes voor in de oven en natuurlijk vleeswaren van PLUS. Een lekker hapje voor op tafel is ook altijd gegarandeerd succes. Wij zijn er klaar voor, jullie ook?

Blog header image

Mama mist jou

Foto’s van je kijken blijft zo moeilijk.            Als ik je zie word ik zo blij en verdrietig tegelijk.                                                                                                  Verdrietig dat ik je nooit meer kan knuffelen, kusjes kan geven en vast kan houden.                                                             Blij en trots dat jij mijn dochter bent. Ook al ben je er niet meer, mama denkt elke dag aan jou.