Snap

Moet ik naar de huisarts?

Iemand die hier ervaring mee heeft? In mijn jeugd ben ik gediagnosticeerd met lager liggende eierstokken. Okee?! Dus?!

Iemand die hier ervaring mee heeft? In mijn jeugd ben ik gediagnosticeerd met lager liggende eierstokken. Okee?! Dus?!

Voor mij betekende dat destijds niet veel, althans wat minder ongesteld worden, ik hing de vlag uit. Door de lager liggende eierstokken, vloeide mijn bloed dus terug de buik in. Dit resulteerde in een chronisch ontstoken buikvlies. Door middel van een zwaardere pil en die doorslikken zodat ik maar 4 x per jaar ongesteld wordt, op dokters advies, was ik geholpen. Geen rugpijn meer, geen buikpijn meer, geen flauwvallen meer, eindelijk een zelf te bepalen cyclus.

Gemiddeld duurt het een jaar om zwanger te raken, dat ik dan een jaar lang weer gezegend ben met rugpijn, buikpijn, flauwvallen heb ik er 200 % voor over. Ik ben al heel dankbaar als dan blijkt dat ik uberhaupt zwanger kan raken. Dat is natuurlijk bij iedereen de vraag, maar bij mij helemaal. Zeker omdat het bij mij daar beneden maar een "rotzooitje" is. 

Nu ik mij echter aan het voorbereiden ben op een aankomende zwangerschap ( over 3 maanden beginnen ), baart me dit zorgen. Als ik hier informatie over opzoek op internet is er werkelijk niets te vinden. Zou ik nu echt de enige zijn,die hier mee zit.

Betekent dit dat ik me geen zorgen hoef te maken? Of heeft dit een andere/medische naam? Ben ik te overbezorgd? Het gaat wel over mijn toekomstige kind....Hoe sneller ik erbij ben, hoe sneller we kunnen handelen, maar moet ik hier nu een probleem van maken?

Heb ik net zoveel kans als een ander persoon om zwanger te raken? Zelf ben ik bang voor een grotere kans op een buitenbaarmoederlijke zwangerschap. Waar ik dit op baseer? Nergens op natuurlijk, ik ben maar een leek. Toch haal ik mij de vreemdste dingen in mijn hoofd en baart het mij zorgen.

Dames, willen jullie mij helpen? 

- naar de huisarts?

- niet zorgen maken?

- naar de gyneacoloog?

- afwachten?

7 jaar geleden

Bedankt voor je tip! Wordt vervolgd.......

7 jaar geleden

Bedankt voor je tip! Wordt vervolgd....

7 jaar geleden

Even naar de HA gaan. Of een verwijzing naar de gynaecoloog. Deze kunnen je het beste adviseren. Heel veel succes!

7 jaar geleden

Ik zou met dit soort vragen zeker even anar de huisarts gaan. Al is het maar voor je eigen gemoedstoestand. Antwoorden kan ik je helaas niet geven, maar er zal vast een mogelijkheid voor je zijn! Heel veel succes alvast!