Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Moeders voor moeders, deed jij mee?

Ik hoor de laatste tijd steeds vaker van vriendinnen en kennissen dat zij tijdens hun zwangerschap niet hebben meegedaan aan Moeders voor moeders...
Ik ben er dan best wel verbaasd over.

Tijdens mijn eerste zwangerschap heb ik direct vanaf het begin tot aan 16 weken meegedaan (zo lang mag je meedoen, na 16 weken is het hormoon hcg dat zij uit je urine halen te laag).
Op dit moment ben ik zwanger van ons tweede kindje en ook dit keer heb ik weer meegedaan vanaf het begin tot aan 16 weken zwangerschap.

Ik hoor van veel meiden dat ze het zoveel gedoe lijkt... Maar goed, als je niet hebt meegedaan weet je dat toch ook niet?
Ik vind het zelf wel meevallen. De kratjes worden bij je thuisbezorgd en bij je thuis weer opgehaald, indien je ervoor kiest kun je ze ook zelf ergens afleveren (dit heb ik de eerste keer wel gedaan, omdat ik mijn zwangerschap nog even geheim wilde houden. De tweede keer heb ik ze uit de achtertuin laten ophalen, daar kon ook niemand ze zien staan).
Het enige wat jij hoeft te doen is te plassen in een kannetje en dit vervolgens in de blauwe kannen te schenken.

Als je overdag werkt, dan doe je het toch alleen 's avonds? Of alleen in het weekend? Lijkt mij dat alle beetjes helpen...

Ik vond het in elk geval een kleine moeite. Tuurlijk is het fijn als het klaar is en je daarna weer gewoon in de WC kan plassen, en geen kannen meer naast de WC hebt staan. Maar het is maar 10 weken, en met zo weinig moeite kun je wel andere vrouwen helpen... Zij willen ook graag een kindje maar bij hen gaat het niet zo makkelijk...

Ik ben dus best wel verbaasd als ik weer eens hoor dat iemand niet heeft meegedaan, en vertel dan gelijk even dat het helemaal niet zoveel moeite is!

Hebben jullie meeedaan? En zo niet, waarom niet? (Wie weet zijn er ook andere redenen om niet mee te doen, dan gemakzucht... Ben wel benieuwd!)

Oja, ik wil hier niemand mee aanvallen ofzo hoor, het is uiteindelijk ieder zijn eigen keuze, maar ik ben wel benieuwd!

8 jaar geleden

Ik doe mee, ik moet nog mijn eerste afspraak met ze maken, maar heb al toegezegd. Ik ben met de derde keer proberen al zwanger maar ging ervan uit dat het niet snel zou gebeuren. Ik ben altijd bezorgd geweest dat ik geen kinderen non krijgen. Dus vanzelfsprekend geef ik anderen mijn hulp.

10 jaar geleden

ik had graag mee willen doen met MvM omdat ik dankzij hun nu alweer 16 weken zwanger ben. Helaas liep ik tot 13 weken bij de gyn en slikte ik nog allerhande medicatie, het is mijn toen afgeraden om mee te doen met MvM. Als er ooit een tweede zou komen, hoop ik vanaf het begin mee te kunnen doen.

10 jaar geleden

Ik ben de dames die meedoen/meegedaan hebben zeer dankbaar. Ik ben dankzij MvM mama van een heerlijk mannetje en nu zwanger van de 2e. Bij mijn zoontje heb ik niet meegedaan, omdat ik meteen na de eerste echo (met 6 weken) een giga bloeding heb gehad. Maar nu doe ik wel mee en dat al vanaf 5 weken. Volgende week worden ze opgehaald en is het klaar. Dus ik kon dit keer 11 weken mee helpen aan een heel belangrijk doel. Zeker omdat op dit moment het medicijn Pregnyl, wat ze maken van de urine, echt super schaars is. En ik vind het helemaal geen gedoe.

10 jaar geleden

De Informatrice van MvM heeft verteld dat ze een NON-profit organisatie zijn, dus ze verdienen alleen de kosten die ze maken en ze maken geen winst.