Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Moeders voor Moeders

Toen ik net op mijn Facebook pagina een berichtje van Moeders voor Moeders voorbij zag komen gingen mijn gedachten weer even terug in de tijd.

Toen ik net op mijn Facebook pagina een berichtje van Moeders voor Moeders voorbij zag komen gingen mijn gedachten weer even terug in de tijd.

Toen ik mijn ouders op 16 april 2011 vertelde dat ze (eindelijk.... in hun ogen ;-)) opa en oma zouden worden, vroeg mijn moeder al vrij snel "en doe je ook mee aan Moeders voor Moeders". Ik wist dat mijn moeder daar aan mee gedaan had toen ze zwanger was van mij en later van mijn zusje, maar ik wist eigenlijk niet of het nog bestond. Maar dus toch ;-) even gegoogled en me inderdaad opgegeven. Het is toch een kleine moeite... of niet? Nou soms was het geen kleine moeite..... Ik had zo'n last van 'morning sickness' in het begin, wat je van mij ook rustig 'all day sickness' kon noemen, dat de geur van die fles waar je de unrine in moest doen regelmatig nog een voor een extra keer overgeven zorgde.

Maar ja het is voor een goed doel toch? Dus je doet het toch. Althans ik wel. Maar ik moet wel eerlijk bekennen dat ik wel blij was toen die 9 weken die ik meegedaan heb voorbij waren.

Achteraf ben ik helemaal blij dat ik toch heb meegedaan en het heb volgehouden want tijdens en na mijn bevalling ben ik drie liter bloed verloren waardoor ik een transfusie nodig had. Ik mag hierdoor geen bloeddonor meer zijn. En vanwege mijn bijdrage aan Moeders voor Moeders heb ik toch het idee dat ik iets extra's heb kunnen doen voor anderen.

11 jaar geleden

Ik heb bij Megan helaas niet mee gedaan. Ik wilde dit heel erg graag maar toen we met 5wkn een eerste echo hadden bleek dat het niet goed zat en moesten we uitgaan van een missedabortion..met 6wkn nog steeds niet goed nog wel zwanger maar het vruchtje was niet te vinden. Met 8wkn eindelijk een vruchtje te zien maar veel te klein voor de termijn dus nog steeds niet goed en met 12wkn echo was ze eindelijk genoeg gegroeid dat we te horen kregen dat we zwanger waren......echt letterlijk tot die datum gingen ze er vanuit dat het mis zou gaan dus geen moment aan MvM gedacht meer toen. Bij Suzannah heb ik met 4wkn gebeld en met 4,5week ben ik begonnen tot 16wkn vol gehouden. Door de HG was de opbrengst vaak niet veel maar goed alle beetjes helpen ;-) Ik vind het echt super van alle aanstaande moeders die dit willen doen! Want zonder die moeders geen pregnyl en zonder pregnyl hadden mijn meiden er misschien niet geweest en zo nog veel meer kleintjes niet! DUS TOP ALS JE MEE DOET!

11 jaar geleden

Ik heb ook meegedaan, gelukkig weinig last van misselijkheid gehad, wat die flessen stinken behoorlijk. Het is inderdaad een kleine moeite, maar toch was ik blij als ik klaar was... Ik kreeg steeds zes flessen, en die kreeg ik best aardig vol. Ik drink altijd veel en begon gewoon iedere dag aan een nieuwe.

11 jaar geleden

ik heb het ook gedaan, kreeg foldertje erover mee bij verloskundige. ik had gelukkig geen last van kwaaltjes dus was het voor mij peanuts. Opvangen deed ik alleen op de dagen dat ik thuis was, niet op mijn werk (dat vond ik net iets te veel gedoe). ging goed, service was erg goed (ik ben zo'n muts die dan vergat om dat weer buiten te zetten. Vond ze alleen wel heel optimistisch met 4 lege grote flessen steeds, ik kwam niet verder dan 1,5fles per week haha.