Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Moeders voor Moeders

"Moeders voor Moeders is een organisatie die medicijnen maken voor vruchtbaarheidsbehandelingen. Dus vier het leven en jouw zwangerschap!"..

Misselijk, vergeetachtig, maar vooral heel erg moe, moe, mooooeeeeeeeee zzzzzzzzz. Het was al snel duidelijk nog voordat de test definitief positief was: ik ben zwanger! Het is allemaal wel weer wennen hoor, het is al 5 jaar geleden dat ik zwanger was van onze dochter en de feiten zijn wel blijven hangen, maar hoe het voelde, dat was ik al lang weer kwijt. Zo wist ik wel dat ik toen ook misselijk en moe was, maar nu ik het weer voel valt het toch een klein beetje tegen.

Wat de vorige keer zo tegenviel was het moment dat ik de telefoon pakte en de huisarts en de verloskundige belde. Overal wordt aangeraden dat zodra je weet dat je zwanger bent je deze twee moet bellen. Bij de huisarts werd er heel zakelijk gedaan en een notitie gemaakt in mijn dossier. Met een "en nog gefeliciteerd mevrouw" was dat binnen een minuut bekeken. De verloskundige was wel hartelijk, maar de afspraak voor de eerste controle die we toen maakten leek nog zo verschrikkelijk ver weg. Het was een beetje een anticlimax na ons eigen enthousiasme.


Moeders voor moeders

Weet je hoe ik deze keer toch een feestelijk tintje heb gegeven aan deze prille zwangerschap? Ik heb meteen toen de test positief was Moeders voor Moeders gebeld. Zij zijn namelijk heel erg blij met prille zwangerschappen en komen zo snel mogelijk bij je langs voor een intake met nog een extra zwangerschapstest én een leuk kleinigheidje.

Moeders voor Moeders is een organisatie die de urine verzamelt van zwangere vrouwen. Uit deze urine halen zij het hCG hormoon om er vervolgens een medicijn van te maken voor vruchtbaarheidsbehandelingen. Dit kan alleen tussen de 6e en 16e week van de zwangerschap. Hoe eerder je ze belt hoe beter dus. Op deze manier kun jij op een hele simpele manier heel veel voor iemand anders betekenen. Op de site www.moedersvoormoeders.nl kan je alles lezen over de organisatie, hoe het werkt en waar jouw urine voor wordt gebruikt.

Dus vier het leven, vier je zwangerschap en deel dit feestje met anderen, doe mee aan Moeders voor Moeders.

11 jaar geleden

Bij onze zwangerschap heb ik ook heel trouw in een flesje geplast. Op het werk niet praktisch dus alleen thuis gedaan maar het geluk van zwanger zijn wil je delen en een van de "kwaaltjes" zijn veel meer drinken en dus meer plassen. Na heel wat flesjes gevuld te hebben en buiten te hebben gezet hoop ik dat er een mama zwanger is geworden met mijn hormonen. Wel een beetje moeite die je moet doen maar zeker de moeite waard. Als je niet wilt dat de buurt weet dat je zwanger bent kun je ook een plek met ze afspreken waar je de flesjes neerzet, ik had er geen moeite mee dus bij mij stonden ze netjes voor de deur.