Snap
  • Zwanger
  • zwangerschap
  • pregnant
  • momtobe
  • Momlife
  • Girlsmom

Moeder natuur?.

Niet iedereen zal deze foto waarderen. Maar wat maakt het uit?! Wij als vrouwen zijn allemaal hetzelfde... Allemaal uniek en sterk op elk hun eigen manier.

Heb je er wel eens bij stil gestaan hoe sterk wij als vrouwen zijn?! Hoe bijzonder is het dat wij een kindje kunnen dragen. Hoe bijzonder is het dat heel ons lichaam zó genaakt is om het te laten groeien van klein stipje tot volmaakt kindje. En dat in een periode van 'maar' 9 maanden. 

En in die tussen tijd is heel je lichaam elke minuut van de dag aan het veranderen. Bezig om het kindje te laten groeien. Maar niet alleen het kindje, ook jij veranderd. Je haren veranderen, je krijgt een vollere bos of juist niet. Je gezicht gaat stralen, of juist niet. Krijg je juist veel last van pukkeltjes etc. Je krijgt te maken met een zwangerschapsmasker.. Maar ook dat hoeft natuurlijk niet. En dan natuurlijk niet te vergeten je buik. Het gaat over van een normale buik die opeens gaat vormen tot een bolletje. En van het bolletje wordt het ineens een hele buik. Het huisje van je kindje. Daar waar het veilig kan groeien... Je borsten groeien mee, en worden langzaam aan melkfabriekjes. Hoe bijzonder is het toch dat ons lichaam dit allemaal uit zichzelf doet. Dat wij vrouwen daarvoor gemaakt zijn. 

Dat wij zoiets wonderlijks mogen mee maken, mogen voelen en mogen ervaren. Wateen rijkdom, dat vind ik echt. En eerlijk is eerlijk, ieder vrouwen lichaam is anders. Iedereen vind wel iets van zichzelf wanneer zij zwanger is. Maar om het juist om te draaien, en het te omarmen die kleine 9 maandjes is zoiets moois. Je mag echt trots zijn op je zwangere lijf!! Zolang je je goed voelt, en dit uitstraalt is er niets mooiers dan dat. 

Ik zou willen dat dit voor iedereen was weg gelegd. Dat elke vrouw dit zou mogen ervaren wanneer zij dit wilt. Helaas is dit niet het geval, zijn er nog teveel vrouwen op de wereld waarbij deze wens nooit werkelijkheid mag worden. En dat doet zeer. Vooral wanneer je dan mooie buikfoto's voorbij ziet komen, mooi geschreven blogs over hoe de zwangerschap wordt ervaren. Zelf ging het bij ons ook niet vanzelf, bij de eerste zwangerschap. Daarom ben ik misschien deze zwangerschap nóg iets meer trots op mijn lichaam. Omdat ik nu pas inzie hoe bijzonder het allemaal wel niet is, wat zo'n mini mensje met je kan doen. Hoe belangrijk je gezondheid is, waardoor je lichaam zo kan functioneren zoals hij zou moeten doen. Steeds meer sta ik hierbij stil.... 

4 jaar geleden

? Heel erg bedankt, lieflief!

4 jaar geleden

Wat lief, dankjewel!! Begin bijna verlegen te worden van al die lieve complimenten hihi Veel liefs oxox

4 jaar geleden

Wauw.. Wat een mooi en bijzonder compliment!! Geen dank fijn dat het je weer even terug brengt. Liefs xoox ?

4 jaar geleden

Wat een lieve woorden, bedankt voor je complimenten. Altijd spannend om zoiets natuurlijk te plaatsen. Persoonlijk schaam ik me niet, alleen je weet nooit hoe andere mensen erop reageren natuurlijk. Het blijft iets magisch! ?