Snap
  • Zwanger
  • zwanger
  • Foliumzuur
  • Miskraam
  • zink
  • koper

Miskraam kan worden veroorzaakt door te kort komen aan zink en koper.

Wetenschappers van de University of Granada zeggen dat een tekort aan zink en koper tijdens de zwangerschap kan leiden tot een miskraam. Nooit eerder is dit verband gevonden.

265 zwangere vrouwen deden mee met het onderzoek. 132 van deze vrouwen kregen een miskraam. Alle vrouwen kregen een echo, een bloedtest en moesten een vragenlijst beantwoorden.

De gegevens van de vrouwen met een miskraam werden vergeleken met de anderen vrouwen. De vrouwen met een miskraam hadden aanzienlijk minder koper en zink in hun bloed dan de vrouwen die hun zwangerschap volbrachten. Dit betekend dus dat een tekort aan zink en koper in verband kan worden gebracht met een spontane abortus. Foliumzuur De wetenschappers kwamen tot de conclusie dat hoewel bij de meeste miskramen sprake was van een geplande zwangerschap (64 procent) slechts 12 procent van de vrouwen de aanbevolen foliumzuur producten slikten (van foliumzuur is bewezen dat het de kans op een miskraam en ernstige aandoeningen bij je baby verkleint). Daarnaast was een derde van de vrouwen met een miskraam een regelmatige roker en dronk 16,6 procent te veel koffie. Ook slikten ruim 80 procent van de vrouwen geneesmiddelen die als gevaarlijk worden beschouwd tijdens de zwangerschap.

12 jaar geleden

ik snap niet dat sommige mensen roken of drinken tijdens de zwangerschap dan kan je beter niet aan kinderen beginnen want je wilt toch een gezond kindje op de wereld brengen toen ik erachter kwam dat ik zwanger was ben ik ook gelijk gestopt mensen die dit lezen ik zou maar beter stoppen want er kunnen veel nadelen zijn oa groeistop (dat je kleine slecht doorgroeit en te klein wordt geboren' dat je kindje een ziekte kan oplopen en allemaal schade in het lichaampje groetjes LObi

12 jaar geleden

Wat voor soort geneesmiddelen zijn gevaarlijk tijdens de zwangerschap??

12 jaar geleden

Dat begrijp ik ook niet. Gewoon stoppen met roken en drinken tijdens je zwangerschap!

12 jaar geleden

Ik snap echt niet dat sommige vrouwen drinken tijdens de zwangerschap