Snap
  • Zwanger

Mijn ware Jacob en het Bewust Alleenstaand Moederschap

Mijn verhaal over ons pad naar het ouderschap!!!! Met horten en stoten eindelijk goed onderweg!!

Ik begin eerst maar met een gedichtje dat ik vanmorgen las en dat erg bij ons pad past: 

neem de bocht 

en als je wilt

vlieg je er zingend uit

klim de berg 

en als je mag

stop je vlak voor de top

volg de lijn 

als het je past 

blijf je steeds erbinnen

dwaal doodlopend

als je botst

verleg en laag je lat

maar blijf

in godsnaam

op het echte

en niet het rechte pad. 

Toen ik mijn man leerde kennen (in de woonkamer van mijn vader notabene) had ik mij al verdiept in het Bewust Alleenstaand Moederschap. Ik was namelijk al 33 en had erge last van ratelende eierstokken. Ik dacht na bijna 6 jaar single te zijn geweest, prima..... dan doe ik het wel alleen. Nou, zoals je je wellicht kan voorstellen verdwenen die plannen de koelkast in omdat ik toch van mening was dat de ware mijn leven was binnen komen wandelen. 

En wat een liefde.... binnen een maand woonden we samen. binnen vier maanden waren onze verlovings/trouwringen uitgezocht en was de anticonceptie aan de kant gegooid. We zouden wel zien hoe het liep en als we zwanger zouden raken dan was het de bedoeling.... Nu was het wachten. Een week werd een maand, een maand een half jaar en toen begon wel wat de twijfel toe te slaan. Hoe erg ook, gezien de vruchtbaarheid van mijn familie en bijvoorbeeld zusje had ik nooit verwacht dat het zo lang zou duren. Er kwamen vragen... en toen... vertelde mijn man mij dat hij wellicht minder vruchtbaar was. Er was eens in het verleden een langdurige poging met zijn ex geweest. OOOHH.... Hij had er na zo'n lange tijd niet meer bij stilgestaan!! 

Naar de huisarts, de eerste onderzoeken. Uitslag: Aazospermie. We kregen van de huisarts een enkeltje UMCG. Hier begon onze strijd om op ons echte pad te blijven. 

8 jaar geleden

Jeetje dat zal schrikken zijn geweest! Mannen durven denk ik zo iets niet te zeggen.. vooral als hij dan weet dat jij al zo lang zo graag wilt.. Ik ben benieuwd naar je andere blogs ik hoop dat het goed afloopt voor jullie!

8 jaar geleden

Jullie uiteraard heel veel sterkte met/in dit traject! Hopelijk wordt jullie grootste hartenwens waar...

8 jaar geleden

En dan nog... Er zijn 2 mensen nodig om zwanger te (mogen) worden. Ook mijn man heeft in het verleden een poging gedaan met een ex om zwanger te worden. Zij was ouder dan hij en het is uiteindelijk niet gelukt (gelukkig maar, achteraf). Dit had echter niets te maken met mijn man: wij waren bij onze eerste na 1 poging zwanger. Bij onze tweede (nu) na 3 maanden.

8 jaar geleden

Lindsy83, ik snap je reactie maar hij was er ook niet op die manier mee bezig. Was al zo'n tien jaar voordat wij elkaar leerden kennen.