Snap
  • Zwanger

Mijn valkuilen als mama

In mijn zoons ogen ben ik natuurlijk de perfecte mama. Maar jij en ik weten wel beter..

Opvoeden, het leukste en moeilijkste wat er is. Ik doe mijn best hoor en het gaat me tot nu redelijk goed af. Hij krijgt eten, drinken, schone luiers, aandacht, liefde en voor de rest alles wat zijn kleine boevenhartje maar wil. Maar ik ben zeker niet een "perfect mommy" ik durf wel toe te geven dat ik een paar kleine valkuiltjes heb.

Mini valkuiltje 1:

Ik kan niet tegen huilende Gijsje. Echt niet, hij kijkt dan zo zielig en schattig tegelijk. Ik MOET hem oppakken en knuffelen. Ondertussen zeg ik lieve woordjes en knuffel ik hem helemaal plat. Ook ben ik zo'n mama die als ik mijn kindje zie vallen en hij huilt nog niet eens, ik al naar hem toe ren en hem al begin te troosten. Jajaja, hij wordt er verwend van en een klein pussy maar ik doe het lekker toch!

inimini valkuiltje 2:

Ik kan Gijs moeilijk achterlaten. Als ik naar mijn werk moet en Gijs is bij Jan of bij 1 van de oma's dan gaat het nog wel en dan laat ik hem met een goed gevoel achter. Maar als ik Gijs achterlaat op de crèche of voor een hele lange dag bij mijn moeder breng dan breekt mijn hart echt.

Het ergste is het nog wel dat als ik hem weg breng te logeren. Dit doe ik dan ook eigenlijk nooit, behalve als het noodzakelijk is. Gijs en ik zitten nog steeds vast aan een onzichtbare navelstreng, wij kunnen gewoon niet zonder elkaar. En hoe erg is het nu eigenlijk dat ik hem nooit weg breng? Niet zo erg toch? Misschien durft hij straks niet naar school, niet bij vriendjes te spelen of heeft hij zijn hele leven lang "mommy-issues". Nou en! Laat ons lekker. Gijs blijft toch voor altijd bij mama wonen.

Nou, zeg eens eerlijk. Wat is jouw valkuil?

    Volg je mij op Facebook Instagram?

Chiara's avatar
7 jaar geleden

Als dat de ergste valkuilen zijn doe je het toch best goed ;) poeh als ik een valkuil van mezelf op moet noemen... Moeilijk.. Die heb ik eigenlijk niet! Ik ben niet perfect maar ik vind dat ik het tot nu toe goed doe!

elke1989's avatar
7 jaar geleden

Ja toch? En jou valkuil is ook niet zo erg toch?

Rebaras's avatar
7 jaar geleden

Ach, als dit alles is. Lekker je kindje vertroetelen. Zolang hij maar de ruimte heeft de wereld te ontdekken. En mijn valkuil? Als Lola 's nachts wakker wordt komt ze lekker bij mij/ons in bed liggen. En dat gebeurd regelmatig. En ik vind het heerlijk ????

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij elke1989?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.