Snap
  • Zwanger

Mijn normale brein wordt ingewisseld voor babybrein

Een kwaaltje waar vrouwen last van krijgen als ze zich gaan bezighouden met kindjes: het babybrein. Ik vertel je over mijn babybrein!

Sinds mijn man en ik hebben besloten om voor ons eerste kindje te gaan, ben ik steeds meer bezig met baby'tjes. Heel eerlijk, ik ben nooit een kindervriend geweest. Huilende kinderen vond ik maar irritant en spelen met kinderen kon ik al helemaal niet. Maar nu? Nu speel ik kiekeboe met elk kindje wat ik tegenkom en kan ik alleen maar dromen om dit ooit met mijn eigen kindje te doen. Ik werk in een winkel en ooit zei een zwangere vrouw dat ze dingen vergat, omdat ze een "baby brein" heeft. 'Wat een onzin', dacht ik toen. Nu begrijp ik dat haar hoofd waarschijnlijk gewoon overloopt met alle informatie over zwangerschap en baby's die ze heeft opgezocht op allerlei zwangerschapswebsites. Want heel eerlijk dames, dat doen we toch iedere vrije minuut van de dag? ;)

Goed. Het babybrein zorgt ervoor dat we aan baby's denken bij alles wat we doen. Als ik nu iemand ontmoet, denk ik: 'Hmmm misschien is dat een leuke naam voor ons kindje...'. Of het is juist een naam die op de NEE-lijst komt en begrijp je niet dat iemand z'n kindje zo'n gekke naam kan geven. 

Gister was ik in de stad om nieuwe spulletjes te kopen. Het gebruikelijke: basics bij H&M, werkkleding bij Vanilla, schoenen bij van den Assem, woonaccessoires bij ZARA Home, etc... Drie keer raden op welke afdeling ik steeds liep. Juist, de babyafdeling. Dit is waar het babybrein ons naartoe stuurt en waar we smelten bij alle schattige dingetjes waar we ons baby'tje in willen hijsen. 

Conclusie van dit verhaal: Het babybrein is sterk. En voor de mevrouw die ongeveer een jaar geleden hoogzwanger was en tegen haar vriendin zei dat ze last had van een babybrein: ik begrijp je nu.

7 jaar geleden

Haha zo is het! Geniet ervan xxx

7 jaar geleden

eerst ben je er veel mee bezig en zie je opeens overal baby's en zwangere dames. En wat zijn die kindjes in de pampers reclame toch schattig :p Dat is baby brain part 1. En dan tijdens de zwangerschap, part 2: lijkt het wel hormonaal. Een trucje van moeder natuur? Ik vergeet normaal niet veel maar alles verdwijnt alsof het door een soort zeef van wolken is gegaan. En de inhoud van mn hoofd voelt als een suikerspin, ik kan er niks aan doen dus ik geef me er aan over - heerlijk! Het is in ieder geval fijn om onzinnige (werk) dingen te vergeten want die maken plaats voor andere onzinnige dingen: wat er allemaal nog schoongemaakt moet worden in huis bv ;)

7 jaar geleden

Maar het vergeten is niet doordat je alleen baby aan je hoofd hebt hoor. Door de hormonen vergeet je echt dingen. Dat dat uiteindelijk heel vervelend zijn. Maar jij houd je veel te veel er mee bezig. Relax