Snap
  • Zwanger
  • Gezond

Mijn laatste weken als zwangere

Ik heb me weer is behoorlijk verzuimt om te bloggen. Maar hier is dan weer een blogje

na een vermoeiende kerst en oud en nieuw. Was daar eindelijk januari. 

Mijn verlof ging in. Wat keek ik daar naar uit. Veel deed ik al niet meer na het boodschappen drama in oktober. Ik kon niet meer. Gelukkig hielp de fysio en de yoga goed. Ik kreeg ook elke keer na de yoga een apktje (voet refelx massage) waar ze de druk punten in mijn voeten even aanpakte en mijn bekken en de spieren recht zetten. Echt zonder die 2 had ik het echt niet gered ???? wat een heldinnen zijn dat! 

Ik voelde me redelijk... Maar begon allemaal al wat te rommelen. Voelde me steeds slechter. Ik maakte me zorgen en heb de verloskundige gebeld. Met dat ik me dus echt niet fit voelde. Het kon een griepje zijn maar ook een herhaling van de zwangerschap van Ilse, waarin er zwangerschapsvergiftig op trad op het einde.

Dus ik moest langs komen en ja, mijn bloeddruk was hoog. Dus door naar het ziekenhuis voor een ctg, echo en bloedprikken. Alles was goed. Dus na een middag ziekenhuis weer naar huis. 

De volgende dag controle verloskundige. Hartje klonk goed buik groeide goed. Maar nog hoge bloeddruk. Na overleg moest ik toch weer naar het ziekenhuis. En ik wist dat dit ook betekende dat ik dus over genomen werd. Dit voelde als een behoorlijke donderwolk want ik wilde zo graag thuis bevallen. 

In het ziekenhuis geen ctg. Wel bloed afname, urine en bloeddruk meting. Alles goed op de bloeddruk na. Dus naar huis na het gesprek dat ze de zorg gingen nemen. Daar zat ik dan 37.6 wk zwanger.

Het weekend was alles aan het rommelen. Ik dacht bij me zelf gaat het dan nu ineens beginnen. Maar nee. Ik voelde me slechter en begon met overgeven. Maandags weer het hele riedeltje gehad maar alles goed. Afgezien van een hoge bloeddruk. 

Ik was het zo zat allemaal. Vermoeid en niet fit de baby mocht nu wel komen van me. Ik was 38.2 zwanger....

7 jaar geleden

Times are chgniang for the better if I can get this online!