Snap
  • hypermesisgravidarum
  • #HG
  • Zwanger

Mijn HG zwangerschap 2

Hoe nu verder?

Mijn man kon het niet meer aanzien en eiste een ziekenhuis opname. Uiteraard moesten we eerst naar de huisarts, eenmaal daar aangekomen werd ik door mijn man naar binnen gedragen, ze zagen nog steeds niet de ernst in en ik werd boos (althans, dat probeerde ik) na eindeloos heen en weer gepraat mocht ik eindelijk naar het ziekenhuis.

In het ziekenhuis aangekomen moest ik me melde bij de balie, het enige wat ik zei tegen de vrouw achter de balie was “Ik heb HG”. Ze stond meteen op, riep 2 artsen erbij en zei “Kom maar snel mee” Ik werd aan een infuus gelegd met 2 liter vocht en dat was heerlijk. De misselijkheid ging niet weg, maar ik had weer wat vocht in mijn lichaam.

De volgende dag ben ik weer naar het ziekenhuis gegaan om opnieuw een vochtzak te krijgen van 2 liter. Ook kreeg ik nieuwe medicijnen (de 5e gok ik?) maar dit hielp uiteraard ook niet.

Het overgeven is gestopt bij week 20. Hoe? Geluk en limoen ijs. In de avond moest en zou ik iets met limoen hebben. De winkels waren al dicht dus bestelde mijn man Calippo limoenijs voor me, ik heb er 2 gegeten en ik hoefde gewoon niet over te geven! De volgende dag was F1, dit keek ik altijd en dit keer was het heel vroeg in de ochtend, half 7 ofzo. Ik had mijn wekker gezet en het eerste wat ik deed was het laatste limoen ijsje eten, ik moest daarna meteen overgeven, dit was de laatste keer dat ik heb overgegeven!

Mijn misselijkheid bleef, sterker nog, nu, 5 maanden na de bevalling ben ik nog steeds elke dag misselijk. Soms de hele dag, soms een paar uur…..


Wil jij mom influencer worden bij Mamaplaats? Maak hier je account aan! ❤️ 

's avatar
1 jaar geleden

Maar waar is je verloskundige? Waarom deed die niks?

Olijf's avatar
1 jaar geleden

Als je HG hebt kan je verloskundige weinig doen helaas….

Joann123's avatar
1 jaar geleden

Wat vreselijk.. sterkte.❤️

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij Olijf?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.