Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Mijn dochter roept de hele dag baby

Mijn man en ik zijn onze dochter aan het voorbereiden op de komst van een baby. We vertellen haar dat mama een baby in de buik heeft. Lees verder >>

Vandaag  ben ik 39 weken zwanger. Mijn man en ik zijn al een hele tijd onze dochter aan het voorbereiden op de komst van haar broertje of zusje. We vertellen haar dat ze een broertje of zusje krijgt en dat mama een baby in de buik heeft.

Ze reageert daar heel leuk op. Verder roept ze al een aantal maanden baby. Heel schattig en leuk om te horen.

Als ik haar uit bed haal dan roept ze eerst mama, papa en dan baby. De laatste paar dagen roept ze eerst baby, mama en papa.

Gisteren hebben we haar in bad gedaan en dan wrijft ze over haar eigen buik en dan roept ze baby. Mijn man en ik kwamen niet meer bij van het lachen. Soms ga ik na het eten nu even op de bank liggen om te rusten of om een boek te lezen en dan leg ik mijn hand op mijn buik of een pittenkussen, dat helpt bij mij voor harde buiken.

Gisteren liep ik naar de keuken en mijn dochter had ook meteen het pittenkussen op haar buik gelegd. Ze gaat nu ook vaak na haar eten op dezelfde manier op de bank liggen zoals ik doe.

Als ze tijdschriften ziet met foto’s erop van baby’s is ze ook helemaal enthousiast en roept zij baby. Mijn man en de opa’s krijgen volgens mijn dochter ook allemaal een baby.

We zijn erg benieuwd hoe ze straks zal reageren als de baby er eenmaal is. Als zo enthousiast reageert als nu, zijn we als ouders helemaal blij.

10 jaar geleden

Vanaf het moment dat ik wist dat ik zwanger was ben ik begonnen met het voorbereiden van mijn dochter. Ik heb het haar verteld, plaatjes laten zien van baby's. Ik denk dat je moet doen wat het beste voor jou voelt. Ik vind het altijd belangrijk om mijn dochter op tijd bij dingen te betrekken.

10 jaar geleden

:) dank je... Ik ben benieuwd hoe die van mij gaat reageren :) Vanaf welke maand ben je begonnen met het voorbereiden? Ik krijg tegenstrijdige adviezen van mensen dat je later moet beginnen in de zwangerschap, omdat 9 maanden erg lang zijn voor zo'n kleintje om te wachten, en anderen zeggen juist vroeg te beginnen...

10 jaar geleden

Ik heb tegen mijn dochter verteld dat er een baby in mama's buik zit en ik heb haar veel laten knuffelen met mijn buik. Verder nam ik haar altijd mee naar de controles van de verloskundige. Nu is onze dochter geboren en ik betrek haar overal bij. Gefeliciteerd dat je een tweede kindje krijgt.

10 jaar geleden

wat leuk zeg! Enige tips hoe je zo'n ukkie kan voorbereiden? en vanaf welke maand zo zijn jullie begonnen? Ik moet mijn zoon van 26 maanden nu gaan voorbereiden maar geen idee waar of hoe te beginnen...volgende week gaat ie mee als we een echo krijgen, kan ie de baby zien (dan zijn we 14weken)... Tips zijn welkom haha!!