Snap
  • Zwanger
  • #mamablog
  • #dreumes
  • #Hormonen
  • #thuisblijfmoeder
  • #zwangerschapsdiscriminatie

Mijn 1ezwangerschap mentale kant

Want wat zijn die hormonen toch moeilijk

Hallo mama's,

Hebben jullie wel eens het gevoel dat niet jij, maar juist je hele omgeving alles op je hormonen gooit? 

Het eerste trimester van mijn eerste zwangerschap was een heerlijk verliefd gevoel, juist alleen met mijn man. Heerlijk was dat. We waren gelukkig snel zwanger en dolgelukkig. Ik ben ook niet vaak ziek geweest dus we dachten in onze roze wolk dat iedereen het leuk ging vinden voor ons. Was dat even verkeerd gedacht..

Met kerst hebben we het onze families verteld, en de ouders en broers waren gelukkig wel blij voor ons. We wisten echter niet dat er in de familie mensen zaten waarbij het zwanger worden niet meteen wilde lukken. Deze mensen hebben dus ook niet al te leuk gereageerd. En aan de ene kant vind ik het natuurlijk heel erg voor hun, en zou ik er alles aan willen doen om dat voor hun op te lossen, maar aan de andere kant: dat kan ik helemaal niet. 

Het tweede trimester kwam de vervelende corona opdagen. Opeens mocht mijn man niet meer mee naar de controles, en zelfs de 20 weken echo moest ik in mn eentje doen. Op het moment zelf zaten we in een soort overlevingsmodus, het kon niet anders dus we maken het beste ervan. Maar terugkijkend was het heel eenzaam. 

Het derde trimester ging weer iets makkelijker, het was in 2020 heerlijk weer en de buik zat me niet in de weg. Op mijn werk waren ze nog steeds niet duidelijk, maar op mijn werk vonden ze het eigenlijk nooit echt leuk dat ik zwanger was, ik was de enige secretaresse en zou dus maanden met verlof gaan. Het werd een heel probleem want ik wilde maar voor 2 dagen terug komen. Uiteindelijk mocht ik wel terugkomen, maar aangezien mijn contract afliep midden in mijn verlof moest ik eerst iets met het uwv regelen. En mocht ik daarna pas terug komen. 

Dit in je zwangerschap regelen is natuurlijk nooit leuk en ik heb me ook afgevraagd of ik wel eens gediscrimineerd ben hierdoor. Maar uiteindelijk waren ook de twee dagen niet leuk meer en heb ik toch ontslag genomen.

als je goed voor jezelf zorgt ben je ook een leukere mama!

Liefs BrittMaria