Snap
  • Zwanger
  • verloskundige
  • verlof
  • Koninginnendag

Met verlof!!!

Mijn verlof is eindelijk begonnen en ben lekker aan het genieten, ik merk nu pas dat ik het echt nodig had zeg, en ik ben ook erg snel moe nu.

Hebben jullie ook een leuke Koninginnedag gehad? op Koninginnennacht had ik een feestje zie foto, een vriend van ons zie de foto waar hij mijn buik zoent wordt in augustus ook papa. Ik heb het toch nog lang volgehouden. 30 april hebben we eerst heerlijk uitgeslapen en daarna zijn we het dorp geweest het was ontzettend mooi weer dus met een oranje jurk aan en een buikband met een goudkroontje zag ik er heel feestelijk uit, helaas heb ik daar geen foto's van. Had s' avonds wel vermoeiende voeten maar dat is logisch haha.

Dinsdag 2 mei moest ik naar de verloskundige voor controle ben nog steeds maar 9 kilo aangekomen en zit donderdag in week 36 dus het gaat nu echt spannend worden, helaas ligt de kleine met het kontje naar beneden dus moet donderdag a.s. naar het ziekenhuis en dan gaan ze het proberen te draaien, had al wat gelezen en verhalen gehoord dus vind het erg spannend allemaal, heeft iemand van jullie ervaring met draaien. Het schijnt dat het wel kan om met een stuit een vaginale bevalling te hebben maar of dat zo fijn is? dus hopen dat de kleine wil gaan draaien, het trapt in ieder geval flink op los ook heel bijzonder en is ook al lekker aan het indalen.

Hopen dat ik een beetje kan slapen voor het grote moment namelijk het draaien en ik laat het helemaal over mij heen komen, meer kan ik toch niet doen. Ik laat jullie weten hoe het gegaan is.

13 jaar geleden

Mijn oudste, Sanna, lag ook in stuit, daar kwam de verloskundige op een vrij laat tijsdtip pas achter. Ik heb zelf geen goede ervaring met het proberen te draaien van onze uk. Naar mijn mening is het ontzettend onnatuurlijk aangezien je bij voorbaat een weeenremmer krijgt (?) en men vervolgens met ruim 3 man sterk enorme krachten uitoefend op je buik. Ze proberen je kindje dus van buitenaf te draaien wat (naar wederom mijn mening!) volstrekt tegenstrijdig is met datgene wat je voelt als zwangere mama! Bij mij heeft het draaien weinig zin gehad aangezien onze dochter blijkbaar zo geschrokken was van het grove geweld van buitenaf dat zij zichzelf dusdanig nestelde en geen kant meer op wilde. Ze was met geen mogelijkheid meer te verplaatsen. Wat bij ons uieindelijk heeft geresulteerd in een keizersnede.. Want een natuurlijke geboorte met een stuitligging zou ik alles behalve aanraden! Ik realiseer me dat hetgeen ik hierboven heb beschreven nou niet bepaald bemoedigend is voor iemand die het nog moet ondergaan, maar ik beloof je.. Je kindje zal hoe dan ook geboren worden en zodra dat het geval is, is alles vergeven en vergeten en ben je zoveel rijkdom rijker! Heel veel succes nog met de laatste loodjes! Lin