Snap
  • Zwanger
  • Gezond

Met een dikke buik in de schoolbanken

Studeren en zwanger zijn tegelijk kan veel stress met zich mee brengen. Het kan dan moeilijk zijn om toch voor jezelf en je kindje te kiezen

Wat voelde ik mij een mislukkeling toen ik afgelopen februari vervroegd moest stoppen met mijn stage. Ik was al bijna op de helft van mijn zwangerschap en was nog steeds erg ziek. De kilo's vlogen eraf en een (beginnend) buikje was ver te zoeken. Het had nog wel zo mooi geleken: gauw mijn diploma halen voordat ik in juli zou gaan bevallen. Maar op deze manier werden zowel ik als mijn kindje er niet beter van. Dus na veel overwegen is er toch maar besloten om een half jaartje te gaan vertragen. Ik ga nu nog drie dagen in de week naar school om mijn examens af te ronden en de twee dagen die ik eerst vulde met stage lopen ben ik nu vrij.

En wat was dat een goed besluit! Er viel een last van mijn schouders en ik voelde me direct beter. Bij de 20-weken echo bleek dat met ons meisje ook alles goed was. Mijn energie kwam langzaamaan weer wat terug en zo ook de pondjes. Inmiddels doe ik op school menig hoofd omdraaien als ik met mijn toeter van een buik door de gangen paradeer. Volgend jaar in februari loop ik deze school uit met een diploma in mijn hand en een kind op mijn arm. Kijk mij eens! Ik word moeder!