Snap
  • Zwanger
  • kraamcadeau
  • kraamfeest
  • babyshower
  • kraamcadeaus
  • genderreveal

Met deze 5 kraamcadeau’s zit je altijd goed!

Mijn vriendengroep heeft heel veel kinderen. Dus ik ben al heel vaak op kraambezoek geweest om hun prachtige baby’s te bewonderen. Natuurlijk neem ik dan ook altijd een kraamcadeau mee. Toen ik zelf nog geen kinderen had vond ik het erg lastig om hiervoor wat uit te kiezen. Wat is handig, wat kunnen ze nou goed gebruiken?

Bij mijn eigen baby shower & kraambezoek zag ik al heel snel een vast patroon in de cadeautjes. Heel veel mensen gaven van die knuffeldoekjes. Ik heb er geloof ik een stuk of 15 liggen. Heel erg leuk allemaal maar Kenji heeft er geen een aangeraakt. Het boeide hem niet. Het zelfde met sommige babyspeelgoed. Zachte rammelaars, knuffeltjes, bijtringen. Toen Kenji een beetje interesse begon te krijgen in speelgoed ging hij gelijk voor het speelgoed wat eigenlijk niet voor zijn leeftijd was.

Die dingen die lekker fel zijn en veel lawaai maken. En het babyspeelgoed? Dat ligt nog steeds in de la, met nog zoveel andere dingen. Ik had heel veel babyschoentjes alleen was ik vergeten dat een baby geen schoenen draagt. Hup 12 paar in de kast en nooit gedragen. ZONDE! Dus ben ik een beetje gaan nadenken wat nou eigenlijk wel handig is om te geven en te krijgen. Ik kwam op deze vijf tips.

Snap

Een cadeaubon

De een vind het misschien onpersoonlijk, maar ik ken genoeg mama’s die dolblij zijn met een cadeaubon als kraamcadeau. Ik zelf vond dat ook erg fijn, ik had meerdere bonnen gekregen van verschillende kledingwinkels. Met een cadeaubon kan je zelf bepalen wanneer je wat koopt, en wat je koopt. Zo weet je zeker dat het iets is wat jij leuk vind, en wat de baby ook echt op dat moment kan gebruiken. Er er zit geen datum op de bonnen! Kleding krijgen is altijd leuk, maar soms draagt de baby het niet omdat A: Het niet jouw smaak is. B: De baby heeft zoveel kleding dat hij niet de kans krijgt om het aan te doen (dat is wel eens bij mij gebeurd). C: Het is te groot en als de baby het aan kan doen dan is het seizoen er niet naar. Heel jammer dan!

Persoonlijke cadeau’s

Dit is ook een van mijn favorieten. Ik hou er sowieso van om cadeautjes te krijgen, maar als iemand mij een persoonlijk cadeau geeft dan waardeer ik dat des te meer. Het geeft me een gevoel dat die persoon echt moeite heeft gedaan om jouw een leuk cadeau te geven. Dat kan je dus ook doen met een kraamcadeau. Denk bijvoorbeeld aan een geboortestoeltje met de naam en geboortedatum van de baby. Een leuk maar ook een praktisch cadeau voor als de baby wat ouder is. Dan kan hij er nog steeds gebruik van maken. Maar zo kan je natuurlijk ook knuffeltjes, kleding, speelgoed of koffertjes laten bedrukken met de naam en geboortedatum van de baby. Zo heeft Kenji ook een knuffeldoekje gekregen van mijn tante met zijn naam en geboortegegevens erop. Super leuk!

Een luiertaart

Een luiertaart komt in verschillende soorten en maten. De een geeft gewoon een pak luiers, en de ander maakt er een heel kunstwerk van taarten en wiegjes tot tractoren en treinen. Het leuke hiervan is dat je je creativiteit helemaal los kan laten gaan! Het is gewoon een feestje om naar te kijken! En zeg nou zelf welke pas bevallen mama kan er nou geen luiers gebruiken?

Je gaat als een stoomtrein door die dingen heen. Dus het is altijd erg fijn als je een voorraadje heb. Toen ik zwanger was kwamen mijn mama en oma met 2 vuilniszakken vol met pakken pampers. Nou geloof me daar was ik hun echt heel dankbaar voor! Want als je die krengen eenmaal zelf moet gaan kopen dan moet je echt op de koopjes gaan letten, want ik vind luiers zelf echt heel duur als je nagaat dat je zo door een pak heen bent.

Snap

Verzorgings producten

Het huidje van een baby is erg gevoelig! Daarom is er een arsenaal van babyproducten op de markt. Je hebt bijvoorbeeld, bad gel, douchegel, badschuim, lotion, olie, crème (voor die rode gevoelige billetjes), washandjes, spuugdoekjes, shampoo en conditioner, bad handdoek. Hydrofiele doeken kan je bijvoorbeeld niet genoeg van hebben, Kenji was van het spugen, dus ik versleet die dingen bij het uur. Slabbetjes want nogmaals, baby’s kunnen heel veel spugen! En rompertjes met korte en lange mouwen zijn ook altijd erg handig!

De Handige cadeau’s

Toen Kenji bevallen was kregen wij heel veel kraamcadeau’s. En sommige cadeau’s daar had ik zelf helemaal niet aan gedacht om te kopen. Deze kwamen uiteindelijk heel goed van pas naarmate de baby ouder werd! Denk bijvoorbeeld aan een servies set, drinkbekers, zwemluiers & zwemband (ik was net voor de zomer bevallen, dus super handig!). Krabwantjes voor als ze van die lekkere scherpe nageltjes hebben, en zichzelf helemaal openkrabben. Maar bijvoorbeeld ook flessenborstels, flessen sterilisator en kruiken.

Wat zou jij als kraamcadeau geven bij een kraamfeest?

www.marushilifestyle.nl

4 jaar geleden

Ik dacht altijd dat je met luiers als cadeau niets verkeerds kon doen, maar in mijn omgeving kiezen steeds meer vrienden die pas kinderen krijgen voor herbruikbare (wasbare) luiers. Ik heb nog nooit luiers gegeven als kraamcadeau, maar zou daar nu wel twee keer over nadenken en bij twijfel voor iets anders kiezen!

4 jaar geleden

Waar ik persoonlijk heel blij van werd waren voorleesboeken, daar kan je niet vroeg genoeg mee beginnen. Helemaal de gepersonaliseerde voorleesboeken zijn top!!