Snap
  • Zwanger
  • genderreveal
  • tienerzwangerschap
  • jongenofmeisje

Meisje of jongen? 20 weken echo

In mijn vorige blog vertelde ik over hoe we er achter kwamen dat we na een miskraam weer zwanger waren.

In deze blog zal ik vertellen of onze eerste baby een jongen of een meisje is.

Mijn vriend zat in Afrika voor z'n werk als militair. Ik had met veel enthousiasme laten weten via mail dat alles dit keer helemaal goed was en dat ik over 2 weken weer een echo had. Super gerust en blij reageerde hij terug.

Ik moet zeggen dat ik die periode niet als heel zwaar heb ervaren. Ja, hij zat 3 maanden daar en hij miste meerdere echo's, wat natuurlijk mega jammer is. Maar ik vond het wel meevallen. Ik was misselijk en moe maar voelde me zwanger. 

Ik was 15 weken zwanger en ik voelde iets raars of nou ja raar. Het voelde alsof ik in plaats van een baby vlinders voelde fladderen in mijn buik. Of zoals ik het ook nog wel beschreven heb luchtbelletjes in je buik. Heel speciaal en bijzonder gevoel. Dat bleken mini schopjes te zijn van onze kleine baby. Nog steeds was ik alleen hier en hij daar in Afrika. Nog 3 weken en dan was hij terug, een week nadat hij thuis was gingen we voor de 20 weken echo. Dan wisten we of ons eerste kindje een jongetje of een meisje ging zijn. Allebei waren we mega overtuigd van een jongen. Tuurlijk zijn we blij met alles en is het allerbelangrijkste dat hij of zij gezond is. Waarom we zo overtuigd waren? Ja, ik was gewoon een jongensmama vond ik en ja hij was wel meer een meisjespapa maar toch dachten we het wordt een jongen.

DE ECHO, de eerste echo samen van deze zwangerschap. Ik vond het toch wel elke keer heel spannend. Je wilt toch die bevestiging dat alles helemaal in orde is met je kindje. Je maakt je zorgen want overal vertellen mensen als je zwanger bent van die vreselijke verhalen die je eigenlijk helemaal niet wilt horen. Daar zaten we dan met z'n tweetjes. Het begon steeds drukker en drukker te worden in de wachtzaal en voor je gevoel duren seconden minuten en minuten uren. Ik hoorde mijn naam en stond op. Ik mocht mee naar binnen . Na besproken te hebben over hoe ik me voel en welke vitaminen ik nu moest nemen, mocht ik op de stoel gaan liggen. Hij spoot wat koude gel op mijn buik en verdeelde het een beetje over mijn buik. Eerst ging hij wat meten. Tenminste dat denk ik want hij trok allemaal lijntjes. Daarna liet hij ons zien dat ons kindje 10 vingers had 10 teentje, 2 armen en 2 benen. Een heel mooi compleet gezond kindje. Toen hoorde we het mooiste geluid wat je maar kan bedenken, het kloppend hartje. De arts vroeg of we het geslacht wilden weten en heel enthousiast zeiden we ja. Daar was het, Kevin zag niet zo heel veel maar ik zag het meteen. We krijgen een DOCHTER. Onze baby is een meisje. Ik was meteen helemaal enthousiast en totaal vergeten dat ik mezelf eigenlijk een jongensmama vond maar Kevin moest toch wel even slikken. De volgende dag was hij natuurlijk helemaal gewend aan het idee een meisje te krijgen en waren we lekker aan het shoppen geslagen.