Snap
  • Zwanger

Me and my kwartel egg!

Vandaag is de dag dat ik eindelijk met Ovitrelle beginnen mag. Hopelijk stimuleert dit de eisprong genoeg.

Daar gingen we dan weer. Op weg naar het ziekenhuis en met veel hoop deze keer. Afgelopen maandag kregen we te horen dat het er positief uit ziet deze keer. Het eitje was al 14 mm groot en we zaten pas op cyclus dag 11. De gemiddelde vrouw ontwikkelt circa tussen de 14 e en 17 e dag een eisprong. De magische grootte van het eitje moet ongeveer 20 mm zijn. Vandaag moesten we terug voor de voorlopige laatste check. Het was een spannend moment. 

Gisterenavond voelde ik veel activiteit bij de schaamstreek en rondom de eierstokken. Het is een moeilijk gevoel om te omschrijven. Maar gaf een kloppend en weeïg gevoel met hier en daar een speldenprikje. Op een bepaald moment had ik bijna het gevoel dat ik ongesteld werd. Vanochtend voelde ik weinig tot geen activiteit meer in de onderbuik en eierstokken. Ik was direct bang dat het eitje niet meer door was gegroeid. Eenmaal weer met mijn benen in de steunen en een ontbloot onderlijf, kijkend naar het scherm waar de echo op te zien was, was ik dolgelukkig. Er was eindelijk eens een mooi eitje te zien. Het leek wel de grootte te zijn van een kwartelei. Op foto`s had ik wel vaker gezien, hoe groot hij zou moeten worden, maar had niet durven dromen dat het de eerste keer injecteren al zo goed zou aanslaan. 

We kregen vanochtend te horen dat we de Ovitrelle mochten gebruiken. Terug in de auto op weg naar huis, konden we allebei alleen maar glunderen. Ovitrelle is een lichaamseigen hormoon. De werkzame stof die zich in de injectie pen bevindt is het Humaan Chorion Gonadotrofine oftewel HCG. Om 9.30 uur was het dan zover om deze spuit te zetten. Dit betekent dat over ongeveer 40 uur na deze injectie een eisprong zal plaatsvinden. Dit betekent dus ook dat je dan weet wanneer je gemeenschap zal moeten hebben. Hopelijk stimuleert deze spuit de eisprong genoeg en zorgt het er ook voor dat een bevruchte eicel zich kan gaan nestelen in de baarmoeder. Wat zou dat fantastisch zijn! 

We houden ons voor om niet te veel te hopen en te verwachten van deze poging. Het is al super dat ik weer een eisprong ga krijgen hoogstwaarschijnlijk. Dit is al iets waar we dankbaar voor mogen zijn. Ik ben blij dat mijn lichaam goed reageert op de hormonen. En dat ik ook minder last heb van de hormonen in mijn dagelijks leven, wat met Clomid wel zo was. Dit is langer vol te houden. Toch blijft het in je hoofd rondspoken, wat als het deze keer raak is?? Dan staat ons leven op de kop. En daar heb ik z`on zin in. Spannend is het! Maar het is het zeker dubbel en dwars waard. We gaan er helemaal voor. Onze dag kan nu in ieder geval niet meer stuk.

7 jaar geleden

Heel veel succes!!!

7 jaar geleden

Ik wens je al het succes van de wereld! Zelf ook pcos, en ondertussen zwanger van nummer 2❤. 1,5 jaar gewacht op zwangerschap nummer 1 middels clomid en menopur. Na 9 mnd een prachtig ventje in onze armen. Na 2,5 jaar het avontuur opnieuw aangegaan en gelijk bij de eerste eisprong(precies een maand over gedaan om de juiste hoogte te vinden) opnieuw zwanger❤

7 jaar geleden

Heel veel succes xxx