Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Man kan zelf kwaliteit sperma testen

Vanaf volgend jaar kan iedere man zelf thuis de kwaliteit van zijn sperma testen met de thuistest.

De thuistest is ontwikkeld door Amerikaanse onderzoekers. Met de test kunnen mannen thuis zelf eenvoudig de kwaliteit van hun sperma in de gaten houden. De uitslag verschijnt al binnen een paar minuten en is even betrouwbaar als een klinische test in het lab. Naast de test komt ook een app waarbij de resultaten te bekijken en te bewaren zijn.

Teveel focus op vrouwen

Volgens de onderzoekers wordt er bij vruchtbaarheidsproblemen nog teveel focus op de vrouw gelegd, terwijl het probleem net zo goed bij de man kan liggen. Vrouwen kunnen al op allerlei manieren bijvoorbeeld hun eisprong en hormoonlevel volgen. Terwijl 1 op de 5 mannen een laag aantal zaadcellen of slechte kwaliteit sperma heeft, waardoor de kinderwens uiteindelijk niet in vervulling gaat. Met de test hopen de onderzoekers stellen te helpen om zwanger te worden.

Denk je dat jouw man de thuistest zou willen gaan gebruiken?

9 jaar geleden

Ligt eraan hoe de test in zijn werking gaat. Als je kinderwens niet in vervulling gaat dan zou ik inderdaad eerst aan een 'thuis-test' denken in plaats van gelijk naar het ziekenhuis gaan. Voor een man is dat ook iets anders dan voor een vrouw. De app vind ik wel een beetje overdreven, maar het is goed dat er thuistesten komen!